2.05 El Molledo – Roque Blanco RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

De wandeling naar de Roque Blanco begint bij de bushalte aan de TF-82. Parkeren van de auto is mogelijk in de nabijheid van de kerk in El Molledo, aan de Calle La Calzada. De route is (deels) bewegwijzerd als TF-65.1. Prachtige maar middelzware wandeling. Stapzekerheid is o.i. een voorwaarde om het tracé af te leggen.

Na ca. 1 kilometer is aan de rechterzijde een nis in de rotsen gemaakt met de maagd Maria. Kort daarna een drinkwaterbron ‘Fuente Tenerguera’. We passeren nog een grote rots waar – met enige fantasie – een gezicht in is te herkennen. Na het passeren van een aantal bergkammen wordt het landschap steeds grilliger. Er is fraai uitzicht op het bergmassief van Los Gigantes met heel diepe barranco’s. Aan de horizon is o.a. het eiland La Gomera – bij helder weer – heel goed te zien.

Het pad wijst zich grotendeels vanzelf. We komen langs een oude vervallen boerderij met de naam Los Quemados. Het pad loopt vlak langs de boerderij en is aan weerszijden begroeid met hoge cactussen. O.i. bewust aangeplant om ongewenste bezoekers te weren.
Wat ook heel vervelend/onaangenaam is dat een pad richting de TF-436 naar Cherfe o.i. nodeloos en/of illegaal (?) is geblokkeerd.
De wandeling met schitterende uitzichten naar de Risco Blanco eindigt bij een richtingbordje naar El Molledo. Zijn nog even doorgelopen. Het lijkt alsof het pad verder gaat!

Op de terugweg hebben we er een ‘rond’ wandeling van gemaakt door een pad te nemen dat over de bergkam gaat. Een goed te volgen pad maar stapzekerheid is voorwaarde de wandeling te volbrengen. Er zijn enkele ‘diepe’ afstapjes maar met de nodige voorzichtigheid o.i. verantwoord. Aan het eind komen we weer op de bewegwijzerde route naar El Molledo/Santiago del Teide. Bij het uitzichtpunt waypoint 2.05 hebben we nog even genoten van de ‘overkant’ van het landschap.
Uitsluitend als heen- en terug wandeling is de afstand ca. 5 km.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Bushalte aan de TF-82, waypoint BusElMolledoTF82
Lengte:
5.7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
375 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid

Gewandeld:
09/03/2018
Verbindingen:

El Molledo TF-82
Bus: TF-82, ca. 200 meter vanaf kerk. Lijnen 325, 460 en 462, haltes 4688/4677
Auto: TF-82 “afslag” El Molledo, in nabijheid waypoint El Molledo.