2.03 Santiago del Teide – Pico la Mesa – Pico de Gala RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie wandeling!
Vertrekpunt is de barbecueplaats in Santiago del Teide, schuin tegenover de kerk en in nabijheid van bushalte. De kerk is een bezoek waard! We lopen op het trottoir langs de TF-82 en steken de weg over richting Valle Arriba. Ook daar ligt een trottoir aan de linkerzijde van de weg. Direct voorbij de kerk en een school slaan we linksaf een pad in. Bij de eerste kruising houden we rechts aan totdat we bij een T-kruising komen. Linksaf en dan zien we weer de TF-82 die we in de buurt van Fleytas moeten oversteken. Na een paar honderd meter gaan we linksaf bij waypoint KP SantdT en bereiken na ca. 600 meter de TF-82. Oversteken, rechtsaf en na ca. vijftig meter zien we een pad (groene stip) dat omhoog loopt. We komen uit op een verharde weg, d.i. de weg naar de Pico de Gala (ca. 1355 meter).

Als we het volgende ‘kruispunt’ bereiken houden we rechts aan. Na een paar honderd meter is het goed opletten geblazen. De verharde weg (links) gaat naar de (Grote) Gala waar onder andere t.v. masten staan. Bij goed weer zijn de uitzichten geweldig. De weg naar Cumbre de Bolico loopt in het begin direct achter de weg naar de Gala. Na een paar honderd meter slaan we linksaf en houden links aan. Ook dit pad is prima te lopen. Na een paar honderd meter komen we bij de Degollada de Mesa, een ‘brede’ bergkam. Bij de bergkam kun je rechtsaf een pad op om de Pico la Mesa te bereiken. Ook dat is de moeite waard. Het allerlaatste stuk is niet geschikt voor degenen die hoogtevrees hebben.

Weer terug vervolgen we het pad naar beneden. Dan komen we uit op een verharde weg die – als we deze gaan – terug leidt naar restaurant Fleytas. Wij dalen echter weer verder af bij drie borden waarvan we de richting Santiago del Teide nemen. Een lastig en geen gemakkelijk pad (naar beneden)! Komen weer uit op de TF-82; gaan rechtsaf waar aan de zijkant een pad is aangelegd (2017) en dan zien we de eucalyptusbomen bij de parkeerplaats al weer opdoemen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Barbecueplaats tegenover kerk Santiago del Teide
Lengte:
9.8 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
21/11/2008
Verbindingen:

Santiago del Teide
Bus: kerk/parkeerplaats aan de TF-82, lijnen 325,355, 460 en 462, haltes 4692/4673
Auto: Area Recreativa aan de TF-82 bij waypoint SandtdelTeide