2.01 Santiago del Teide – Erjos RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware en mooie wandeling. Zwaar vanwege afstand, hoogteverschil en deels moeilijke paden.
Beginpunt in de nabijheid van bushalte/kerk/Area Recreativa aan de TF-82. Het begin van de route wordt heel veel belopen tijdens de bloei van de amandelbomen. Geen gemakkelijk pad! Lopen op een bewegwijzerde route maar nemen een  korte ‘afsnijder’. In het begin even opletten waar het pad loopt maar daarna gaat het ‘vanzelf’. Komen dan weer op de route naar de Chinyero.

Als we de Chinyero route verlaten zien we een aanwijzingsbord richting Los Partidos. Gaan nu langzaam dalen en komen op de Pista Del Pino Loro die uitkomt op de TF-373. Steken deze over en zijn dan op de bewegwijzerde route naar Punto Teno (PR TF-51). Maken een rondje in Erjos en gaan dan richting Charcas de Erjos. Kunstmatige meertjes die steeds meer minder water bevatten. Hebben het idee dat over een aantal jaren de meertjes geheel verdwenen zijn.

Op de OSM en andere kaarten is een pad/camino ingetekend die ‘recht’ naar de TF-82 gaat. Maakt zelfs deel uit van het tracé van een LAW (GR). Voorheen belopen maar is nu geheel dichtgegroeid met braamstruiken. Daarom eerst naar het restaurant Fleytas. Maar ook dit tracé is niet meer de ‘onverharde’ weg van ‘vroeger’. Ook hier is de begroeiing welig maar we kunnen er nog door!

Komen dan op een ‘betonweg’ (dalen én stijgen) en lopen daarna kort langs de rustige TF-373 en gaan dan een pad op dat leidt naar Valle de Arriba. Ligt mooi in het landschap! Steken de TF-82 over en gaan langs/in de barranco om uit te komen bij de kerk van Santiago del Teide.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Santiago del Teide, waypoint SantDelTeide, bij Area Recreativa, kerk en bushalte.
Lengte:
20.1 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
Ruim 700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen.

Gewandeld:
08/04/2019
Verbindingen:

Santiago del Teide
Bus: TF-82, haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint SantdelTeide
Auto: TF-82, idem (Area Recreativa/kerk)