1.74 Las Fuentes RW4 (Tejina de Isora)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en (zeer) fraai!
Zijn vertrokken vanaf de voet van de Tegina. Vanaf waypoint 1.72 parkeren tot aan waypoint Las Fuentes is beperkte parkeerruimte. Gaan links het pad op (bewegwijzerd). Stijgen én dalen. Heel kort over asfalt en dan krijgen we, volgens de digitale kaart, een onverharde weg maar het is een ‘betonde’ weg. Klimmer wordt daarmee niet gemakkelijker. Gaat, waar de ‘tuinbouw’ ophoudt, over in een onverharde weg. We hebben dan al flink geklommen maar we krijgen het nog flink voor de kiezen.

Na waypoint 1.72.2 pad gaan we zeer strak dalen naar de Barranco del Flaire. Stapzekerheid en het gebruik van wandelstokken zijn dan noodzakelijk. Bij de voorbereiding van deze wandeling hadden we voor ogen bij waypoint 1.72.1 het ingetekende pad op de digitale kaart (Alpine Trail 2) te gaan volgen. Na enkele meters vonden wij het niet verantwoord door te gaan! Ligt mogelijk anders voor niet-hoogtevrezers én jongelui!

Het laatste stuk van ca. 1 km is een duidelijk pad. Hier en daar smal maar met de nodige voorzichtigheid goed te doen. Op de digitale kaart wordt een afsplitsing weergegeven maar wij hebben dit niet ontdekt. Gezien het hoogteverschil lijkt het ons onwaarschijnlijk!
Eenmaal op de Camino de las Fuentes zijn we weer dicht bij ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Las Fuentes, waypoint Las Fuentes
Lengte:
6.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; stapzekerheid, geen hoogtevrees en wandelstokken vereist.

Gewandeld:
22/03/2024
Verbindingen:

Las Fuentes (Tejina de Isora)
Bus: geen
Auto: Camino Las Fuentes, tussen waypoints 1.72 parkeren en  Las Fuentes