1.73 Chío RW9 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en bijzondere wandeling.
Een aantal lastige gedeelten waar stapzekerheid en wandelstokken belangrijk zijn. Vertrekpunt de bushalte aan de TF-82 waar in de nabijheid parkeermogelijkheid is.
Gaan eerst naar de TF-38 (2e gedeelte rul pad); steken deze over en komen dan op een onverharde weg. Gaat over in een niet gemakkelijk pad. Bij waypoint KP1 Chio houden we rechts aan (rechtdoor naar Arguayo; bewegwijzerd; merktekens slecht zichtbaar). Komen dan door een ruw lava-gebied waar nog weinig groeit.

Bij waypoint 1.73 voetpad (wandelstenen aanwezig) houden we rechts aan. Het pad is redelijk goed zichtbaar én er zijn wandelstenen geplaatst. Wij hebben een aantal bijgeplaatst.
De digitale kaarten geven aan dat het pad eindigt maar de route die wij hebben aangehouden (wandelstenen ontbreken) is prima te doen. Op het punt waar wij rechts aanhouden lijkt het pad zelfs door te lopen maar wij vonden het te veel afwijken. Waar ‘onze’ route uitkomt op de Pista de la Vergara staan zelfs wandelstenen!

Volgen de Pista ruim 2.5 km en gaan dan rechtsaf een bewegwijzerde SL route op (het begin staat niet op enige digitale kaart!) waarvan de merktekens vrijwel verdwenen zijn. Mooi maar lastig pad. Het laatste stuk tot aan de TF-38 is geasfalteerd en daalt snel. Steken de TF-38 over, volgen deze kort, en gaan linksaf een pad op dat snel daalt met veel losse stenen. Voorzichtigheid geboden. Komen uit op de TF-82 en zijn dan bijna bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, waypoint BusChio2
Lengte:
10.2 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken ‘vereist’.

Gewandeld:
18/03/2024
Verbindingen:

Chío (TF-82)
Bus: waypoint BusChio2, haltes 7488/7483, lijnen 460 en 462
Auto: idem