1.71 Guía de Isora – Chirche RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

(Middel)zwaar en mooie wandeling over deels (heel) lastige paden. Stapzekerheid erg belangrijk!
Vertrekpunt busstation/cementerio. In de omgeving (meestal) voldoende parkeerruimte. Grotendeels heen- en terug. Maken nog een uitstapje naar de fraaie kerk van Guía de Isora.
Tot aan Chirche grotendeels bewegwijzerd maar dat is géén garantie voor een gemakkelijk pad! Daar staat tegenover dat het een mooi gebied is.

In Chirche eerst een kort stuk, sterk stijgend, asfalt. Daarna gaan we de Barranco de Pilón in waar – op de digitale kaart – een onverharde weg/camino is ingetekend. Bij waypoint 1.71 Bco Pilón kunnen we nog verder. Hoever hopen we te beantwoorden in een volgende wandeling!
Terug in Chirche krijgen we een gedeelte asfalt waarop het flink dalen is. Niet het meest aangename deel. Komen (gelukkig) weer op een Camino die ons leidt naar Aripe. Het laatste deel wordt aangeduid als ruiterpad maar is een heel lastig gedeelte. Wandelstokken zijn dan een ‘verplichting’.

Even voorbij Aripe komen we weer uit op onze heenweg maar we besluiten hiervan af te wijken en kiezen een ander pad naar Guiá de Isora.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij de begraafplaats (cementerio; waypoint GuiaIsora TF82) of busstation (waypoint BusGuiaIsora)
Lengte:
9.4 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
28/02/2024
Verbindingen:

Guía de Isora (TF-82)
Bus: busstation, waypoint BusGuiaIsora
Auto: waypoint GuiaIsora TF82 (cementerio) of directe nabijheid