1.68 Mirador de Chirche RW6

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie en zware wandeling. De classificatie zwaar: Niet vanwege het totale hoogteverschil maar van twee stijgingen van resp. ca. 300 meter (begin) en ca. 150 meter (einde). Ook de ondergrond vonden wij van onaangenaam: voor het merendeel losse stenen.
Vertrekpunt de parkeerplaats bij het restaurant Mirador de Chirche (niet altijd geopend). Beginnen direct te stijgen. Bij waypoint 1.68 splitsing houden we links aan. Dit pad staat niet vermeld op enige, ons bekende, kaart. Maar duidelijk én goed te volgen. Komen dan op een onverharde weg en gaan linksaf.

Steken bij waypoint 1.47 Hoya Lena de TF-38 over. Oók dit pad is goed te volgen maar hier en daar zijn fikse dalingen. Stapzekerheid is dan belangrijk. Hoe dichter we bij de TF-38 komen hoe meer struiken er groeien tussen de muren waar het pad loopt. Niet altijd gemakkelijk. Ook de aansluiting met de TF-38 is lastig. Ook voorbij de TF-38 dalen we (soms) scherp. Als we op de bewegwijzerde route komen richting Chirche gaan we weer stijgen.

Wij vonden de laatste loodjes, het gedeelte door Chirche naar de Mirador, het zwaarste gedeelte van de wandeling. Hebben nog van het uitzicht genoten op de Mirador!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Parkeerplaats restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche
Lengte:
7.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid.

Gewandeld:
13/11/2023
Verbindingen:

Chirche
Bus: geen
Auto: parkeerplaats restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche