1.67 Guía de Isora RW7

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en mooie wandeling. De ‘ondergrond’ van de wandeling kan tot de karakterisering middelzwaar leiden.
Vertrekpunt auto (waypoint Guia Isora TF82) bij de begraafplaats (cementerio) en bus vanaf het busstation (waypoint BusGuia Isora).

Het eerste gedeelte van de wandeling gaat door het fraaie dorp en langs de basiliek! Op het punt waar we het ‘asfalt’ verlaten komen we direct op een ‘grinderig’ pad. Niet gemakkelijk om te belopen. En dat geldt voor een groot deel van de wandeling. We beginnen met een flinke klim.
Als we op de bewegwijzerde wandeling (Chío-Chirche) komen is er wel een stijging maar deze is milder dan het 1e gedeelte. Als we op het ‘hoogste’ punt zijn zien we Chirche beneden ons!

Gaan door het dorp, langs de kerk, en steken de Barranco de Chirche over. Daar is een mogelijkheid voor het parkeren van de auto. We negeren het bord van de ‘bewegwijzerde’ wandeling naar Guía de Isora en gaan rechtdoor. Na korte tijd beginnen we te dalen op een ‘pad’ dat over de bergkam gaat maar duidelijk zichtbaar is naast een ‘muurtje van stenen’ maar wel stapzekerheid vraagt en/of wandelstokken.

Eenmaal bij de TF-82 steken we deze over (daar zou een ingang ‘moeten’ zijn maar deze is afgesloten) en gaan eerst ca. 100 meter langs de TF-82 en daarna de Camino Real op die ons leidt naar de begraafplaats en/of busstation ofwel het einde van de wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij de begraafplaats (cementerio; waypoint GuiaIsora TF82) of busstation (waypoint BusGuiaIsora)
Lengte:
7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid vereist en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
01/11/2021
Verbindingen:

Guía de Isora
Bus: TF-82, busstation, waypoint BusGuiaIsora
Auto: TF-82, waypoint GuiaIsora TF82 (cementerio)