1.66 Chío RW8 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselende, licht/middelzware wandeling.
Qua hoogteverschil ‘licht’ maar de combinatie van paden (niet altijd gemakkelijk begaanbaar) ‘middelzwaar’.
Vertrekpunt waypoint BusChio2 waar in de nabijheid parkeerruimte is. Gaan richting de TF-38. Eerst via asfalt dat overgaat in een grinderig pad. Steken de TF-38 over en gaan dan (opnieuw) een grinderig pad op. Eerst parallel met de TF-38 maar als we de TF-38 verlaten gaan we flink stijgen.

Eenmaal aangekomen bij de Tubería gaan we linksaf naast de Tubería lopen. Op een aantal punten is het verstandig(er) kort aan de andere kant te lopen. Maar uiterste oplettendheid is dan geboden omdat ‘staaldraad’ is gebruikt om de buizen op zijn plaats te houden! Het gedeelte langs de buis kent weinig of geen hoogteverschil.

Als we de Tubería verlaten komen we weer op een grinderig dalend pad dat ons brengt bij de TF-375 en korte tijd daarna bij de TF-82. Wandelstokken en stapzekerheid zijn dan o.i. ‘vereist’. Aan de overkant van de TF-82 vervolgt zich het pad (niet ongebruikelijk) maar we zien twee palen waarop een huisnummer is bevestigd. Met een hek kan de toegang worden afgesloten. Weer o.i. een voorbeeld dat aan een Camino kan/mag worden gebouwd om deze vervolgens af te sluiten als de ‘winst’ binnen is. Wij hebben wel het idee dat de bouw ‘gestopt’ is.

Gaan het pad naar beneden op dat uitkomt op de Calle La Sabina. O.i. een ‘oud’ gedeelte van Chío. Nog even door de bebouwing en dan zijn we weer in de buurt van onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, waypoint BusChio2
Lengte:
4.8 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
250 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken ‘vereist’.

Gewandeld:
06/03/2020
Verbindingen:

Chio
Bus: TF-82, waypoint BusChio2, haltes 7488/7483, lijnen 460 en 462
Auto: idem