1.65 Chío RW7 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselende, licht/middelzware wandeling.
Qua hoogteverschil ‘licht’ maar de combinatie van paden (niet altijd gemakkelijk begaanbaar) ‘middelzwaar’.

Vertrekpunt vanaf waypoint BusChio1 waar voldoende parkeerruimte is. Volgen eerst de TF-82 en houden rechts aan om op een pad te komen. Tot aan de TF-38 een behoorlijke stijging. Bovendien is het pad niet al te gemakkelijk. Steken de TF-38 over en krijgen asfalt. Altijd ‘zwaar(der)’!
Links buigt zich een ‘pad’ af naast de Tubería. Is niet op enige kaart vermeld. Met enige voorzichtigheid goed te lopen. Maar de zeer zware zandstorm van februari 2020 heeft ook hier zijn sporen achter gelaten. Halverwege ligt een boom over het pad. Hebben een ‘doorgang’ gemaakt aan de ‘bovenkant’ van de buizen. (waypoint LastigPunt 1.64 Boom). Vinden het wel onbegrijpelijk dat de buizen op een aantal plaatsen lekkages vertonen. Zuinig met water?

We gaan linksaf en verlaten de Tubería (het pad langs de Tubería loopt door). Rechtsaf is er ook een (doodlopend?) pad, af te leiden van de ‘stip’ die we gezien hebben. Lopen tussen twee ‘muren’ (pad daalt snel; losse stenen) en komen uit op een onverharde weg en zijn nu dicht bij de TF-38.
Steken deze over en krijgen nog een ‘grinderig’ pad dat overgaat in asfalt. Steken de TF-82 over en gaan dan door het stille dorp, via de kerk, naar waypoint BusChio1 aan de TF-82, onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij waypoint BusChio1
Lengte:
4.6 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken.

Gewandeld:
05/03/2020
Verbindingen:

Chío
Bus: TF-82 bij waypoint BusChio1, haltes 7489/7482, lijnen 460 en 462.
Auto: idem.