1.64 Chío RW6 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselende maar zware wandeling.
Vertrekpunt vanaf waypoint BusChio1 waar voldoende parkeerruimte is. Volgen eerst de TF-82 en houden rechts aan om op een pad te komen. Tot aan de TF-38 een behoorlijke stijging. Bovendien is het pad niet al te gemakkelijk. Steken de TF-38 over en krijgen asfalt. Altijd ‘zwaar(der)’!

Links buigt zich een ‘pad’ af naast de Tubéria. Is niet op enige kaart vermeld. Met enige voorzichtigheid goed te lopen. Maar de zeer zware zandstorm van februari 2020 heeft ook hier zijn sporen achter gelaten. Even voor het eind ligt een boom over het pad. Hebben een ‘doorgang’ gemaakt aan de ‘bovenkant’ van de buis. (waypoint LastigPunt 1.64 Boom). We komen aan het eind op een SL (=plaatselijke) route. Opnieuw een stevige klim over een ‘lastig’ pad. Komen daarna op een onverharde weg die uitmondt op de Pista Canal de Vergara.

We verlaten de Pista bij de SL-route. Is redelijk goed gemarkeerd. Komen heel even op de Pista de Fife en krijgen kort daarna een ‘wandelstenen’ pad. Vrijwel direct ligt er een boom over het pad. Dat is niet de enige boom die we liggend gezien hebben! De omgevallen bomen belemmeren wel het zicht op het pad maar er liggen genoeg wandelstenen. En niet te vergeten onze GPS!
Aan het eind liggen weer een aantal bomen maar met enige oplettendheid komen we weer op een bewegwijzerde PR (= intergemeentelijk) route richting Chiguergue. Een bewegwijzerde route staat niet garant voor een gemakkelijk pad. Nu een zeer straffe daling over veel losliggende stenen. Stapzekerheid en wandelstokken zijn dan aangename eigenschappen.

Steken weer de TF-38 over en krijgen nu ‘dalend’ asfalt dat overgaat in een pad. Nog één keer kort stijgen en dan is nog even naar onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij waypoint BusChio1
Lengte:
10.5 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken.

Gewandeld:
28/02/2020
Verbindingen:

Chío
Bus: TF-82 bij waypoint BusChio1, haltes 7489/7482, lijnen 460 en 462.
Auto: idem.