1.63 El Pozo RW2 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte, korte en mooie wandeling.
Vertrekpunt de bushalte El Pozo aan de TF-82. Daar is ook parkeerplaats.
Advies: Met de wijzers van de klok lopen. Belangrijkste argument hiervoor is dat het grootste deel van de stijging in de wandeling via paden gaat en niet via asfalt wat o.i. 2x zwaarder is.

Het 1ste gedeelte van de wandeling gaat via de Camino Real. Dit zijn ‘oude’ verbindingen tussen de dorpen. Bij de eerstvolgende mogelijkheid houden we rechts aan (begin onverhard; aan het eind overgaand in een pad). Bij de T-kruising gaan we rechtsaf en na ruim 100 meter gaan we weer rechtsaf. Komen dan op een oud pad. Niet onderhouden en op sommige plaatsen sterk geërodeerd.

Bij waypoint 1.63 afsluiting zou een afsnijder gemaakt kunnen worden ware het niet dat aan het eind een onverbiddelijk hek ons in de weg staat. O.i. weer een voorbeeld van een clandestiene afsluiting! Op de officiële topo-kaart als onverharde weg vermeld. Nu lopen wij door en komen dan op de verbindingsweg van El Pozo naar El Jaral. Een daling via asfalt naar ons eindpunt maar minder inspannend dan stijgen. Ligt óók mooi in het landschap!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Pozo (TF-82), waypoint BusElPozo
Lengte:
3.5 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
25/01/2020
Verbindingen:

El Pozo (TF-82)
Bus: El Pozo, lijnen 490, 494, 417 en 460, haltes 7496/7474, waypoint BusElPozo
Auto: parkeren nabijheid.