1.61 Guía de Isora RW6

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Kort, licht en mooi.
Vertrekpunt auto (waypoint Guia Isora TF82) bij de begraafplaats (cementerio) en bus vanaf het busstation (waypoint BusGuia Isora).
Eerste gedeelte via asfalt. Eén kort gedeelte is heel erg steil of daalt snel al naar gelang welke route wordt gekozen! Gaan tot aan Aripe een bewegwijzerde route volgen. Ligt mooi in het landschap!

Het pad is goed te volgen. Op een aantal punten sterk geërodeerd. Bij de T-kruising gaan we linksaf richting Aripe/Chirche. Steken een ‘waterleiding’ over die nog gebruikt wordt! Een lichte stijging en dan komt Aripe vrij snel in beeld. Een bijzonder leuk dorp waar we doorheen lopen. Gaan richting de kerk van Aripe (flinke stijging) waar we een mooi uitzicht hebben!

Eenmaal de kerk gepasseerd gaan we de (straffe) daling inzetten naar Guía de Isora. Het pad loopt langs ‘waterleidingbuizen’. Met enige voorzichtigheid goed te lopen. Komen uit op de Camino Nuevo die we korte tijd volgen en gaan dan linksaf en komen daarna op een pad dat de Barranco de Aripe oversteekt. Staat niet op enige kaart vermeld maar was een ‘tip’ van een bewoner van Guía de Isora!. Komt uit bij waypoint 1.58 Aripe.

Het laatste stuk gaat weer via asfalt, langs de fraaie kerk van Guía de Isora, naar onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij de begraafplaats (cementerio; waypoint GuiaIsora TF82) of busstation (waypoint BusGuiaIsora)
Lengte:
4.8 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
31/12/2019
Verbindingen:

Guía de Isora
Bus: TF-82, busstation, waypoint BusGuiaIsora
Auto: TF-82, waypoint GuiaIsora TF82 (cementerio)