1.59 Guía de Isora RW5

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar. Mooie wandeling.
Vertrekpunt auto (waypoint Guia Isora TF82) bij de begraafplaats (cementerio) en bus vanaf het busstation (waypoint BusGuia Isora).
Eerst lopen we door het (stille) dorp over asfalt. Omdat het licht stijgt is dit niet onaangenaam. Als we het asfalt verlaten komen we op de Camino Hoya de La Leña, d.i. één van de Camino’s die de gemeente Guía de Isora op internet heeft geplaatst (zie wandeling 1.16 TF-38 – Guía de Isora).

Bij de T-kruising komen we op de PR TF-69 (Chío – Vera de Erques). Passeren het dorp Chiguergue. Daarna een flinke daling én stijging over een lastig pad. Als we dit voorbij zijn gaat het pad over in een onverharde weg tot dichtbij Chío. Steken de TF-82 over en gaan langs de kerk. Even later krijgen we een onverharde weg die gemakkelijk te lopen is.

Voordat we voor de 2e keer de TF-82 oversteken krijgen we nog een korte klim. Voorbij de TF-82 een onverharde weg. Als we rechts gaan opnieuw een pad dat heel veel belopen wordt. Enige voorzichtigheid – bij het afdalen – is geboden. Als we de Avenida de la Constutión bereiken is het nog ca. 1.5 km voordat we bij onze eindbestemming zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij de begraafplaats (cementerio; waypoint GuiaIsora TF82) of busstation (waypoint BusGuiaIsora)
Lengte:
10 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
23/12/2019
Verbindingen:

Guía de Isora
Bus: TF-82, busstation, waypoint BusGuiaIsora
Auto: TF-82, waypoint GuiaIsora TF82 (cementerio)