1.55 Las Fuentes RW2 (Tejina de Isora)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Nu de weg is ‘betond’ vanaf de Calle Zaragoza is het verantwoord vanaf Las Fuentes te gaan wandelen. Kort, fraai, maar wel middelzwaar. Vertrekpunt in de nabijheid van waypoint Las Fuentes. Krijgen het direct flink voor de kiezen: Over een zeer geërodeerde Camino de Las Fuentes én over een relatief korte afstand een inspannende stijging! Uitzichten zijn fraai!

Als we rechtsaf gaan zien we dat de route, die we tot dusver hebben belopen, niet ‘bewegwijzerd’ is ondanks onze veronderstelling dat de Camino de Las Fuentes in zijn geheel wél bewegwijzerd zou zijn als één van de wandelingen PR TF-70! Komen nu op een pad dat een (oude) belangrijke waterleiding volgt. Ook niet het meest gemakkelijke pad. Hebben onder meer uitzicht op de Tejina! Aan het eind van het pad komen we op een 4×4 (jeep) weg en in de eerstvolgende bocht gaan we een oud pad af dat uitkomt op de Camino Montiel bij waypoint 1.53.

Gaan dan linksaf en even verderop komen we op de ‘betonde’ weg tussen Tejina de Isora – Montaña Tejina. Toen we nog vanuit de ‘verte’ op deze weg keken leek het een straffe stijging maar in werkelijkheid valt het (gelukkig) mee. Omdat het helder weer is maken we nog een uitstapje naar Montaña Tejina. Tot aan de Ermita een flinke stijging! Eenmaal op de bergrug fraaie uitzichten naar beide kanten. Op de terugweg kijken we weer heel anders tegen het landschap aan. Voorbij de Ermita is voorzichtigheid geboden. Voor de daling is het hebben van stapzekerheid een goede eigenschap!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Las Fuentes, waypoint Las Fuentes
Lengte:
4.9 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
365 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
06/03/2019
Verbindingen:

Las Fuentes (Tejina de Isora)
Bus: geen
Auto: Camino Las Fuentes, waypoint Las Fuentes