1.54 Las Fuentes RW1 (Tejina de Isora)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Nu de weg is ‘betond’ vanaf de Calle Zaragoza is het verantwoord vanaf Las Fuentes te wandelen.
Fraai, afwisselend maar zwaar. Vertrekpunt in de nabijheid van waypoint Las Fuentes. Krijgen het direct flink voor de kiezen: over een zeer geërodeerde Camino de Las Fuentes én over een relatief korte afstand een stijging van ca. 200 meter. Is feitelijk het meest zware deel van de wandeling. De stijging daarna is ietwat aangenamer omdat de stijging over een langere afstand gaat.

De uitzichten zijn heel fraai maar dat is te verwachten omdat we over een bergkam lopen. De route is deels bewegwijzerd maar hebben alleen bij ons vertrekpunt een informatiebord gezien met een aantal afstanden. Bij waypoint KP 1.07-1.08 is de splitsing van de wandelingen 1.07 (Boca Tauce – TF-82) en 1.08 (Boca Tauce – Acojeja TF-82). Zijn dan op ons hoogste punt van de wandeling. Het punt waarop we op de Camino de :Pino Redondo komen is niet helemaal duidelijk. Maar onmiskenbaar loopt daar een pad. De Camino is – in het algemeen goed afgebakend in het terrein. De Camino eindigt bij de vervallen Finca Pino Redondo. Op de OSM-kaart is een pad getekend maar na verkenning vinden wij het geen geschikt ‘pad’ voor de website. Niet duidelijk zichtbaar en de afstand tot de Camino Montiel is dan te groot om aan dit ‘waagstuk’ te beginnen.

In plaats daarvan gaan we de Camino El Cedro – Las Fuentes af. Ook deze Camino is op een aantal plaatsen zeer sterk geërodeerd. Daarom zéker niet bij regen bewandelen. Inmiddels heeft de zon plaatsgemaakt voor wolken. Zoiets kan op Tenerife – zo is onze ervaring – heel snel gaan. Krijgen langzamerhand zicht op de Montaña Tejina. Dalen af naar de Camino Montiel en bij waypoint 1.53 maken we de verbinding. Nog even en we zijn bij ons beginpunt van de wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Las Fuentes, waypoint Las Fuentes
Lengte:
9.9 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
01/03/2019
Verbindingen:

Las Fuentes (Tejina de Isora)
Bus: geen
Auto: Camino Las Fuentes, waypoint Las Fuentes