1.53 Tejina de Isora RW5

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en fraai!
Deze wandeling is ‘geboren’ uit 1.52 (Tejina de Isora RW4) toen we nog een ander pad ‘ontdekten’ dat vanaf Tejina de Isora komt. Het is een combinatie geworden van de ‘betonde’ weg en paden van en naar Las Fuentes. Omdat we al twee keer naar de Montaña Tejina zijn geweest hebben we daar nu van afgezien. (ca. 1.2 km extra).

Vertrokken vanaf de bushalte/parkeerplaats aan de TF-82. Eerste gedeelte is ‘asfalt’ met stijging. Zwaarder dan een pad en/of onverharde weg. Maken een klein rondje over het plein bij de kerk. Gaan even later de ‘betonde’ Camino richting Las Fuentes op. Betrekkelijk milde stijging. Ligt fraai in het landschap. Gaan de Camino af en houden rechts aan en komen op een pad dat aansluit op de bewegwijzerde wandeling Las Fuentes – Vera de Erques (Camino Montiel). Is ook een mooi gedeelte.

Komen weer op de ‘betonde’ weg. Uitstapje naar de Montaña Tejina mogelijk. Maar wij blijven de weg volgen. In de ‘verte’ lijkt het alsof de weg – bij bochten – sterk daalt maar bij ‘aankomst’ blijkt dit mee te vallen. Verlaten de weg en houden rechts aan en komen dan op een niet gemakkelijk pad. Op sommige punten is het een straffe daling. Steken de Barranco la Asomada over en dan moeten we nog een buizenstelsel passeren. Vreemd zoals dit over het pad ‘aangelegd’ is.

Steken daarna de Calle Virgin Del Rosaria over en na een paar meter gaan we rechts een pad op. Een ketting hangt er voor maar dit is o.i. voor ongewenst verkeer. Het pad wordt druk belopen en dan komen we uit op de TF-82 tegenover de Cooperativa Agricola en zijn dan ca. 150 van onze eindbestemming verwijderd.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij bushalte (waypoint BusTF82Tejina); schuin tegenover Cooperativa
Lengte:
8.7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
27/02/2019
Verbindingen:

Tejina de Isora
Bus: TF-82, lijnen 417 en 460, haltes 7498/7471, waypoint BusTF82Tejina, bij Cooperativa
Auto: idem