1.51 Chío RW4 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint BusChio1 aan de TF-82. De gehele route is bewegwijzerd: 1e gedeelte als PR TF 69.1 naar Chasogo en het 2e gedeelte als SL TF-203 naar/van Area Recreativa de Los Arenales (Pinar Chío). Zeer zware route door o.m. de ondergrond. Grotendeels door het ‘bos’.

Vanaf de TF-82 lopen we richting de begraafplaats (Calle Camposanto). Gaat over in een pad dat naar Chiguergue gaat. Redelijk pittig omdat we door een aantal barranco’s gaan. Komen op de Calle Las Cuevas en steken de TF-38 over. Is geen gemakkelijk pad. In het algemeen zijn in dit gebied de paden niet ‘aangenaam’. Veel losse stenen. Wandelstokken zijn o.i. een ‘vereiste’!
Steken voor de 2e keer de TF-38 over (hebben dan ca. 500 meter geklommen) en dan hebben we nog 200 meter stijging voor de boeg.

Bij de ‘aftakking’ van de SL TF-203 gaan we linksaf en kunnen we de daling inzetten. Maar ook nu speelt de ondergrond ons parten. Aan de afdaling hebben wij ongeveer dezelfde tijd besteed als de stijging. Meestal gaat het sneller (de afdaling) maar nu is dat niet het geval.
Bij de Pista Canal de Vergara is het van belang goed op te letten. Eenmaal op de Pista bestaat de neiging door te lopen maar we moeten scherp linksaf!
Na korte tijd gaan we rechtsaf een pad op. Aan weerszijden begrensd. Sommige gedeelten moeilijk begaanbaar vanwege de ondergrond. Komen op een onverharde weg. Niet naar beneden maar naar ‘boven’. Bij/aan de TF-38 staat het informatiepaneel van de SL TF-203. Steken de TF-38 over en komen op een ‘onverharde’ weg (gesloten voor auto’s met een ketting). Het laatste stuk tot aan de TF-82 gaat langs waterleidingbuizen en is goed begaanbaar.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij waypoint BusChio1
Lengte:
11.3 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken.

Gewandeld:
22/02/2018
Verbindingen:

Chío
Bus: TF-82 bij waypoint BusChio1, haltes 7489/7482, lijnen 460 en 462.
Auto: idem