1.50 Camino Hoya Lena RW1 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint Camino HoyaLena TF38. Beperkte parkeerruimte. Mede een gevolg van het opnieuw asfalteren en het plaatsen van vangrail. Hoogteverschil t.o.v. van de berm is ca. 10 cm. toegenomen.
Wandeling door het bos en zeer ruig gebied!
Het 1e korte gedeelte is een 4×4 weg en dan komen we op de Camino Hoya de La Lena. Op het punt waar we rechtsaf gaan staan wandelstenen. Niet een echt pad. Steken een vlak terrein over en als we de track gevolgd hebben komen we uit bij een ‘wandelstenen’ pad. Volgens ons geen aangelegd (oud) pad maar gemaakt door wandelaars: aan de ondergrond is te zien dat het regelmatig gelopen wordt.

Voldoende wandelstenen zijn aanwezig om de ‘weg’ niet kwijt te raken. Wel is het van belang bij mogelijke twijfelpunten naar de volgende wandelstenen te zoeken. Hebben een behoorlijk aantal wandel-stenen bijgeplaatst en o.i. zou het geen probleem moeten zijn de route te vinden/volgen.
Het pad is – over het algemeen – lastig begaanbaar. Veel losse stenen en daarom voorzichtigheid en aandacht aanbevolen. Ook wandelstokken kunnen aangenaam zijn.

Bij het ‘draaipunt’ komen we op de bewegwijzerde route naar Chasogo (PR TF-69.1). Bij waypoint KP Hoya Lena PR TF69 gaan we de Camino Hoya de La Lena op. Het tracé van de bewegwijzerde route loopt door (1e gedeelte staat niet op de OSM). Goed afgebakend pad maar op een aantal punten wel lastig om te lopen. Met name in het gebied waar weinig of niets groeit. Wel mooi om te zien! Gelukkig is het laatste stuk ietwat beter begaanbaar.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Camino HoyaLena TF38 aan de TF-38
Lengte:
6 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
20/02/2018
Verbindingen:

TF-38 Camino Hoya Lena
Bus: geen verbinding
Auto: TF-38, waypoint Camino Hoya Lena TF38