1.49 Mirador de Chirche RW5

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Prachtige maar zeer zware wandeling. Wandeling ‘uitgezet’ van ca. 12.5 km: ca. 4 uur netto wandelen. Het is 6 uur geworden! Wandeling die nu als RW5 is vermeld is ca. 11.6 km. In de gpx-file is het gedeelte opgenomen waarover we heel lang hebben gedaan!
Vaste vertrekpunt is de parkeerplaats bij het restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche. Heel gemakkelijk vanaf de TF-38 bereikbaar.
Volgen de bewegwijzerde wandeling PR TF-70 richting Boca Tauce. Als we op de Camino Del Loma de Las Vistas komen begint de echte klim. Ligt heel fraai in het landschap. Hier en daar een flinke hindernis vanwege uitblijven van onderhoudswerkzaamheden.

Bij een aanwijsbord over de afstanden van de PR TF-70 zijn drie paden:
1e het vervolg van de bewegwijzerde wandeling richting Boca Tauce;
2e het vervolg van de Camino Del Loma de Las Vistas (hebben wij tot waypoint LastigPunt 1.48 nog niet gelopen);
3e pad dat de verbinding maakt met de Camino Del Lomo de la Fuente.
Is een uitstekend pad om te lopen ware het niet dat tientallen verbrande struiken over het pad liggen. In het gebied liggen heel veel struiken omdat ze voor een paar jaar terug verbrand zijn en nu ontworteld zijn door zware wind. En velen zijn op het pad gekomen. Lichte struiken verwijderd maar zware struiken laten zich niet zo gemakkelijk ‘beetnemen’. Passage is mogelijk maar wel met de nodige voorzichtigheid. Stapzekerheid en enige souplesse zijn dan wel belangrijk!
Gelukkig liggen er op de Camino Del Loma de Las Vistas vrijwel geen struiken. Geen gemakkelijk pad om te dalen maar het is een ‘verademing’ als je geen struiken op je pad vindt!

Het pad gaat over in een 4×4 weg. Lijkt gemakkelijker maar is het niet. Heel veel ‘rollende’ stenen. Het laatste stuk is een pad langs waterleidingbuizen. Nog ‘vervelender’. Goed opletten want voordat je het weet kun je onderuit gaan! Helaas niet denkbeeldig. Steken 2x de TF-38 over en zijn dan bijna bij onze eindbestemming.

Er is een aparte gpx-file 149.1 opgenomen van de Camino de la Corcoba/de las Peguerias. Het eerste gedeelte is een 4×4 weg. Pittige klim maar uitstekend te lopen. Er kan een ‘afsnijder’ genomen worden. Ook een prima pad. Tot aan waypoint 1.49 pad weg een redelijk goed pad. Wel struiken over het pad maar goed te lopen. Maar geen last hebben van hoogtevrees! Aan de andere kant van de barranco gaat een duidelijk pad met wandelstenen  maar verwijdert zich steeds meer van de Camino de la Corcoba. Bij waypoint 1.49 einde wandelstenen zijn we teruggekeerd.
We hebben het idee dat het zicht op het pad is verdwenen door struiken die op/over het pad zijn gevallen.
Hebben (uiteindelijk) de barranco wat langer gevolgd (niet gemakkelijk) en zijn ‘omhoog’ gegaan. Dan was er weer een ‘pad’ (wandelstenen); dan weer niet maar in nabijheid waypoint 1.49 pad weer wordt het pad weer duidelijk zichtbaar. Maar struiken blijven ons parten spelen. Is heel vertragend voor het tempo.
Wij ontraden deze route te lopen. Het is niet onmogelijk, getuige de track, maar er is wel goede conditie, durf en richtinggevoel voor nodig. De track is ‘opgeschoond’. Wij zijn bijna 7.5 uur onderweg geweest!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Parkeerplaats restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche
Lengte:
11.6 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
850 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en geen hoogtevrees

Gewandeld:
12/02/2018
Verbindingen:

Chirche
Bus: geen
Auto: parkeerplaats restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche