1.48 Mirador de Chirche RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de parkeerplaats bij het restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche. Heel gemakkelijk vanaf de TF-38 bereikbaar. Zeer fraai en zeer zwaar!
Volgen de bewegwijzerde wandeling PR TF-70 richting Boca Tauce. Als we op de Camino Del Loma de Las Vistas komen begint de echte klim. Ligt heel fraai in het landschap. Hier en daar een flinke hindernis vanwege uitblijven van onderhoudswerkzaamheden.
Op een aantal plaatsen in de route (op de terugweg) staan waarschuwingen voor bijen(kasten).

Als we in de buurt komen van waypoint PF70 weg dalen we langzaam op een ‘smal’ pad. Niet voor hoogtevrezers! Bij de barranco goed opletten. Wandelstenen zijn geplaatst en het oversteken kost nu aanmerkelijk minder moeite dan in 2011 (wandeling 1.10 Mirador de Chirche RW1). Even later gaan we van de bewegwijzering af. Goed te volgen pad maar bij waypoint LastigPunt 1.48 is het van belang goed op te letten. Daarvóór zijn wandelstenen geplaatst maar bij dit punt is het even iets minder! Verderop, bij het oversteken van de Barranco Manoco, is het lastig de overkant te vinden. Je hebt de neiging de barranco te volgen maar het is zaak op de wandelstenen te letten! Hebben daarom waypoint LastigPunt Barranco Manoco geplaatst.
Met de wandeling 3.42 Mirador de Chío (Narices del Teide) RW1 hebben we bij deze twee lastige punten geen moeite gehad. Maar toen kwamen we van de andere kant!

Op ca. 50 meter afstand van de ‘onverharde’ weg ligt er een grote dode struik over het pad. Dóórlopen en dan ‘zie’ je dat er een smalle opening is waar je doorheen kunt! Krijgen nu een gemakkelijk gedeelte in vergelijking met wat we gehad hebben! Het begin van de Camino Del Loma de la Fuente is ‘ontsierd’ door niet nader geïdentificeerde voertuigen. Voor mountainbikers lijken het ons te brede sporen! Tot onze verrassing ligt er ook nog een dorsplaats langs de Camino: Op zo’n hoogte en zo ver van de bewoonde wereld!

Even vóór waypoint CnoCocinas komen we op een onverharde weg. Rulle ondergrond en niet gemakkelijk te lopen. De Camino de Las Cocinas gaat later over in een pad. Aan de ‘muurtjes’ is duidelijk te zien dat het een oude Camino is. Op een aantal plaatsen staan gelukkig wandelstenen. Zijn wel nodig om het pad te kunnen blijven volgen. Vlak voor het einde hebben we voor de 2e keer (1e keer wandeling 1.31 Mirador de Chirche RW2) ietwat verkeerd – over de bergkam – gelopen en dan zie je het pad ‘beneden’ je. Niet onoverkomelijk maar toch ‘gecorrigeerd’. Nog even en dan hebben de ronding gehad en komen weer op het begin van de bewegwijzerde route.
Zeer inspannende wandeling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Parkeerplaats restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche
Lengte:
13.6 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
1000 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en geen hoogtevrees

Gewandeld:
05/02/2018
Verbindingen:

Chirche
Bus: geen
Auto: parkeerplaats restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche