1.47 Restaurant Boca Tauce RW1 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Restaurant is al jaren gesloten! Even voor(bij) Boca Tauce is restaurant Las Estrellas dat wel open is. Bij Boca Tauce is voldoende parkeerplaats. Zeer zware maar mooie wandeling. We gaan direct stevig klimmen op 4×4 wegen. Bij waypoint KP CnoCocinas gaan we de Camino Del Lomo de la Fuente op. Blijven stevig klimmen! Het weer begint – vrij plotseling – te veranderen: Langzamerhand krijgen we sneeuwbuien en lopen in de lichte sneeuw.

Aan het eind van de Camino Del Lomo de la Fuente komen we weer op een onverharde weg. Maar grote delen mogen deze naam niet dragen. Weg is op sommige plaatsen ‘weg’ geërodeerd. Bij Casa de Chasogo komen we weer op een ‘normale’ 4×4 weg. Of bij dit punt nu wel of geen helikopter landingsplaats is ons niet duidelijk.
Tot onze verrassing komen we op de bewegwijzerde route bij waypoint Chasogo PR 69 1.2 km. In ieder geval is het een deel van de Camino Plato (1.17 TF-38 -Chiguergue) die wij in 2013 hebben gelopen. Het sneeuwt nog steeds!

Gaan nu met de afdaling beginnen. Loopt niet gemakkelijk omdat er veel losse stenen zijn. Stapzekerheid en wandelstokken zijn dan onmisbaar. Bij waypoint KP Hoya Lena PR TF69 verlaten we de bewegwijzering en komen op de Camino Hoya de La Lena (1.16 TF-38 Guía de Isora), één van de op Wikiloc geplaatste camino’s door de gemeente Guía de Isora.
In het begin een prima pad maar hoe verder we komen hoe meer bomen er op het pad groeien. Bij waypoint LastigPunt1 Hoya Lena is er bijna geen doorkomen aan. Zes jaar geleden was er nog geen aanleiding dit waypoint te zetten! Met hulp van de GPS en enig ‘zoeken’ pikken we de route weer op en zijn dan ‘bijna’ aan het eind van het pad en komen bij de Galería Hoya de la Lena op een onverharde/4×4 weg. Bij waypoint 1.47 Hoya Lena gaan we – waar de vangrail eindigt – een pad op.

Deels worden we ‘vergezeld’ door waterleidingbuizen. Zakken langzaam. Daarom is het laatste stuk een zware klim van ca 100 meter over een lengte van ca. 500 meter. Nu is een stijging van 100 meter niet veel maar na bijna 15 km tikt het ‘dubbel’. Het regent nog steeds!
Aan het einde van de dag was de omgeving van de Teide aardig wit geworden.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38, waypoint Boca Tauce TF38
Lengte:
15.3 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
900 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken en stapzekerheid (+ snoeischaar voor Hoya Lena)

Gewandeld:
29/01/2018
Verbindingen:

TF-38 Restaurant Boca Tauce
Bus: geen
Auto: waypoint Boca Tauce TF38