1.46 Cueva de los Pajaros RW3 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie boswandeling.
We vertrekken vanaf waypoint 1.69.1 (TF-38) in de nabijheid van Cueva de Los Pajaros. Het is mogelijk de ‘grot’ in te gaan maar gezien de vele losse stenen en het hoogteverschil hebben wij daarvan afgezien.
Het eerste gedeelte van de wandeling is een flinke klim over een minder aangenaam pad. Goed zichtbaar maar op sommige punten ‘lijkt’ er een keuze te zijn. Maar meestal zijn de geplaatste stenen aan weerszijden een goede leidraad.

Vanaf waypoint SL TF-203 komen we op de bewegwijzerde wandeling tot aan Area Recreativa de Los Arenales (Pinar Chío). Lopen een rondje en zien dan dat het mogelijk is een 4×4 weg op te gaan waar ‘geautoriseerde’ campers/caravans mogen komen. Twee ‘parkeermogelijkheden’ voor meerdere campers/caravans zijn beschikbaar.
Terug gaan we een ‘onverharde’ weg op die langzaam afdaalt naar de TF-38. Halverwege passeren we weer de SL-route naar Chío.

Als we de op de TF-38 komen ‘moeten’ we langs de weg lopen om de wandeling rond te maken. In het algemeen geen drukke weg en het is mogelijk – in het begin – met enige voorzichtigheid áchter de vangrail te lopen. Zijn nog even van de TF-38 afgegaan voor een klein rondje en zijn dan weer bijna bij de auto.
Zónder het uitstapje naar de Area Recreativa is de wandeling ruim 6 kilometer.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint 1.69.1 (TF-38)
Lengte:
8.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Bij waypoint CuevaPajaros is feitelijk geen parkeerruimte (meer); daarom twee nieuw waypoints (bij onverharde weg).

Gewandeld:
24/01/2018
Verbindingen:

Cueva de Los Pajaros (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint 1.69.1 (TF-38) OF waypoint 1.69.2 (TF-38)