1.45 Cueva de los Pajaros RW2 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie boswandeling tussen vele zwartgeblakerde pino’s.
We vertrekken vanaf. waypoint 1.69.1 (TF-38 )in de nabijheid van de grot Cueva de Los Pajaros.
Het is mogelijk de ‘grot’ in te gaan maar gezien de vele losse stenen en het hoogteverschil hebben wij daarvan afgezien.
Het eerste gedeelte van de wandeling is een flinke klim over een minder aangenaam pad. Goed zichtbaar pad maar op sommige punten ‘lijkt’ er een keuze te zijn. Maar meestal zijn de geplaatste stenen aan weerszijden onze leidraad.

In de wandeling hebben wij in 2018 een waypoint SL TF-203 geplaatst omdat op dat punt de route gemarkeerd wordt (in 2014 zijn we even doorgelopen zoals op de track te zien is). Deze SL route verbindt de Area Recreativa de Los Arenales (Pinar Chío) met Chío.
Het gedeelte dat wij gelopen hebben is uitstekend gemarkeerd. We steken de TF-38 over en blijven op de SL-wandeling. Verlaten de bewegwijzering en komen dan op de Pista de Fife en passeren de Cueva Grande de Chío. Helaas (om veiligheidsredenen?) afgesloten. We hebben de afsluitingen niet ‘geprobeerd’!

Komen nog heel even op de Pista Canal de Vergara en gaan dan rechts de Camino Morro de las Arenas op. Dit is óók een Camino die een verbinding maakt tussen de Area Recreativa de Los Arenales en Chío.
Er staat ons nu weer een stijging van ca. 200 meter te wachten. Is redelijk pittig omdat het over een relatief korte afstand gaat.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint 1.69.1 (TF-38)
Lengte:
7.1 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
375 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Bij waypoint CuevaPajaros is feitelijk geen parkeerruimte (meer); daarom nieuw waypoint (bij onverharde weg).

Gewandeld:
05/03/2014
Verbindingen:

Cueva de Los Pajaros (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint 1.69.1 (TF-38)