1.43 El Pozo RW1 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt de bushalte El Pozo aan de TF-82. Daar is ook parkeerplaats te vinden.
Aangename maar zware wandeling. Zwaar door het aantal barranco’s (op en neer!). Totaal hoogteverschil ca. 650 meter. Maar met meerdere barranco’s is een hoogteverschil van 650 meter zwaarder dan een ‘normale’ stijging. Advies: Mét de wijzers van de klok mee wandelen.

Merendeel van de wandeling gaat via ‘slechte’ paden. Gelukkig zijn er – voor de oriëntatie – voldoende wandelstenen geplaatst. Stapzekerheid is heel belangrijk op deze wandeling. Bij regen wordt de wandeling sterk afgeraden vanwege ‘slipgevaar’! Bij waypoint 1.04 Omhoog – Omlaag is het van belang goed op te letten.
Wij zijn eerst dit punt gepasseerd met het idee aansluiting te kunnen krijgen maar feitelijk loopt het pad dood. Het pad ná dit waypoint staat niet vermeld op de OSM-kaart.
Bij dit waypoint Omhoog – Omlaag en met enig klim- en klauterwerk (met enige voorzichtigheid goed te doen) ‘zie’ je pad weer verschijnen. Als je later terugkijkt zie je een duidelijke pijl naar beneden!

In El Jaral gaan we voor de laatste keer door de Barranco Del Achacay. Heel fraai gedeelte. Daarna komen we op de geasfalteerde weg die uitkomt op de TF-82. Gaat door het dorp Acojeja. Niet het meest aangename deel van de wandeling. Volgen de TF-82 (ruim 300 meter) en gaan dan rechtsaf een onverharde weg/pad op die ons leidt naar El Pozo. Komen langs het ‘kerk’ plein en zijn dan weer dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Pozo (TF-82), waypoint BusElPozo
Lengte:
10 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
650 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en stapzekerheid.

Gewandeld:
08/11/2017
Verbindingen:

El Pozo (TF-82)
Bus: El Pozo, lijnen 490, 494, 417 en 460, haltes 7496/7474, waypoint BusElPozo
Auto: parkeren nabijheid.