1.42 Chiguergue RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aantrekkelijke maar middelzware tot zware wandeling. Direct een ‘lastige’ klim over asfalt maar na korte tijd lopen we over een goed begaanbaar pad. Komen zelfs op de bewegwijzerde route PR TF-69 (Camino Plato, route 1.17). Tijdens de heen- en terugweg steken we 4x de TF-38 over.

Wandeling is grotendeels een combinatie van drie (deel) wandelingen: 1.17 (Camino Plato), 1.15 (Camino Vega) en 1.16 (Camino Hoya Lena). Deze routes zijn van de gemeente Guía de Isora maar zijn (deels) niet onderhouden c.q. opgeschoond. Met name een flink gedeelte van de Camino Hoya Lena is behoorlijk dichtgegroeid. Bij waypoint LastigPunt2 Hoya Lena verspert een omgevallen boom het tracé. Aan de linkerkant passeren! Met de snoeischaar zijn we behoorlijk te keer gegaan!

Ondanks deze ‘hindernissen’ hebben we genoten van het landschap. Veel struiken en planten zijn in bloei. Ook uit de ‘losse’ stenen komen fraaie bloempjes. Onbegrijpelijk!
In Chiguergue hebben we nog een extra rondje van ca. 800 meter gemaakt. Zonder dit rondje is de wandeling ca. 8.3 km en het hoogteverschil geen 600 maar 550 meter.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Chiguergue, waypoint Chiguergue
Lengte:
9 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
600 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken (+snoeischaar)

Gewandeld:
17/02/2017
Verbindingen:

Chiguergue
Bus: geen (feitelijk niet; zeer lage frequentie met Guía de Isora)
Auto: parkeren in de nabijheid kerk, waypoint Chiguergue