1.40 El Jaral RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de T-kruising Calle Santiago Apóstel en Las Escuelas, waypoint El Jaral. Niet per bus bereikbaar. Een korte maar middelzware wandeling over – in het algemeen – lastig begaanbare paden. Bij helder weer fraaie vergezichten. We gaan de Calle Las Escuelas af en komen dan op de Camino Las Fuentes – El Jaral (informatiebord bij begin van de Camino).

Aan de rechterzijde ligt de (diepe) Barranco del Pozo. Kán bij hoogtevrees onaangenaam zijn. Steken deze Barranco over. Op dat punt is ook een (afgesloten) ingang van een Galería. Daarna is het nog een pittige klim voordat we het ‘hoogste’ punt bereiken. Passeren de Camino de La Chifira en komen dan op een onverharde weg die ons leidt naar het informatiepaneel van de PR TF-69. Op dat punt gaan we rechtsaf (linksaf naar Las Fuentes en Montaña Tegina)) en volgen tot aan El Jaral de PR TF-69. Deze route snijdt de geasfalteerde weg af maar is heel lastig lopen. Bij korte afsnijders bestaat bij ons de neiging de weg te nemen.

Bij het waypoint KP1 Acojeja beginnen we aan de 2e oversteek van de Barranco del Pozo. Deze oversteek behoort niet tot de categorie ‘gemakkelijk’. Ondanks het feit dat het een korte route is, kost ons dit laatste stuk behoorlijk veel inspanning. Mede oorzaak is de Calima die temperaturen van ruim boven de 30 graden geeft.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Jaral, Calle Santiago Apóstel/Las Escuelas, waypoint El Jaral
Lengte:
4.4 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 250 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees

Gewandeld:
16/01/2016
Verbindingen:

El Jaral
Bus: Vanaf TF 82 bushalte El Jaral (ca. 3.4 km extra), lijnen 417, 460 en 493, haltes 7496/7474. Auto: TF 82, richting El Jaral, parkeren bij waypoint El Jaral aan Calle Las Escuelas