1.39 Tejina de Isora RW3 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een zware wandeling vanwege o.a. de ondergrond van de paden. Vrijwel over de gehele route ‘lastig’ te lopen. Bij helder weer krijg je echter prachtige uitzichten terug! Vertrekpunt is waypoint BusTF82Tegina Daar is voldoende parkeerruimte. Eerst een pittige stijging op het asfalt. Dubbel zo zwaar als op een ‘gewoon’ pad. Vrij snel daarna steken we een barranco over (even goed opletten) en lopen daarna langs een ‘buis’.

Bij de ‘waterleiding’ gaan we linksaf en blijven deze volgen. Dalen korte tijd later af naar de Barranco de Guaria. De ‘afgang’ is weggeslagen maar ‘even’ over het muurtje en ons voorgegane wandelaars hebben daar een provisorische afgang gemaakt. We lopen even in de barranco en gaan dan een pad links dat ons brengt in Acojeja. Eerst ‘asfalt’ en dan komen we op de bewegwijzerde wandeling PR TF-69. Een breed maar vervelend pad.

Na een pittige klim steken we voor de 2e keer de Barranco de Guaria over en komen dan in Las Fuentes. De klim naar de Ermita de San Pedro en de Tegina is behoorlijk pittig. Ook hier is het een vervelend pad. Eenmaal voorbij de Ermita is het een prima pad. Het lijkt wel of er zómaar een pad aan de andere kant naar beneden loopt. Maar dat is (helaas) schijn. Weer beneden gaan we de Camino Montiel op en buigen later rechts af en maken dan ‘afsnijders’ van de 4×4 weg die vanuit Tegina naar Las Fuentes gaat. Meestal een goed te onderscheiden pad en waar het ‘minder’ is staan wandelstenen. Hier en daar sterk geërodeerd.
Bij Lomo de Tegina komen we op de Calle Zaragoza. Op de T-kruising is een bushalte (Guía de Isora – Vera de Erques) maar de frequentie is zo laag dat wij de wandeling rond hebben gemaakt tot aan de TF-82.
In Tegina de Isora lopen we langs de kerk en zijn dan weer bijna bij onze eindbestemming. Samenvattend: zware maar mooie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Tejina de Isora, waypoint BusTF82Tejina
Lengte:
11.1 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
21/12/2015
Verbindingen:

Tejina de Isora
Bus: TF-82, lijnen 417 en 460 haltes7498/7471, waypoint BusTF82Tejina
Auto: idem