1.38 Tejina de Isora RW2 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware wandeling. 500 meter hoogteverschil maar het stijgen en dalen is meer dan 1000 meter. Oók de ondergrond van de paden is vrijwel over de gehele route ‘lastig’ te lopen. Bij helder weer krijg je daarvoor prachtige uitzichten terug! Vertrekpunt is waypoint BusTF82Tejina Daar is ook voldoende parkeerruimte. Eerst een pittige stijging op het asfalt. Dubbel zo zwaar als op een ‘gewoon’ pad.

Vrij snel daarna steken we een barranco over (even goed opletten) en lopen daarna langs een ‘buis’. Bij de ‘waterleiding’ gaan we linksaf en blijven deze volgen. Dalen daarna af naar de Barranco de Guaria. De ‘afgang’ is weggeslagen maar ‘even’ over het muurtje en ons voorgegane wandelaars hebben daar een provisorische afgang gemaakt. We lopen even in de barranco en gaan dan een pad links dat ons brengt in Acojeja.

Eerst ‘asfalt’ en dan komen we op de bewegwijzerde wandeling PR TF-69. Een breed maar vervelend pad. Na een pittige klim steken we voor de 2e keer de Barranco de Guaria over en komen dan in Las Fuentes. De klim naar de Ermita de San Pedro en de Tejina is behoorlijk pittig. Ook hier is het een vervelend pad. Eenmaal voorbij de Ermita is het een prima pad. Weer beneden gaan we de Camino Montiel op en buigen later rechts af en maken dan ‘afsnijders’ van de 4×4 weg die vanuit Tejina naar Las Fuentes gaat. Meestal een goed te onderscheiden pad en waar het ‘minder’ is staan wandelstenen. Hier en daar sterk geërodeerd. Komen ‘even’ op de 4×4 weg en gaan links een ‘oude’ Camino (op Wikiloc gezet door de gemeente Guía de Isora) op. Steken 2x een barranco over en zijn dan in de buurt van Vera de Erques.

Komen bij de kerk uit en – tot onze verrassing – lopen even later op een bewegwijzerde SL route. Helaas hebben we geen (richting)borden gezien. Bij waypoint VeraErquesRW verlaten we de SL route. Bij het ‘laatste’ stuk van de route steken we dezelfde barranco’s over die we op de heenweg naar Vera de Erques zijn overgestoken. Maar de tweede keer stelt het ‘niets’ meer voor. In Tejina de Isora lopen we langs de kerk en zijn dan weer bijna bij onze eindbestemming.
Enerverende en inspannende wandeling met fraaie uitzichten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Tejina de Isora, waypoint BusTF82Tejina
Lengte:
16.1 km
Tijdsduur:
7 uur
Hoogteverschil:
1000 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Gewandeld:
21/12/2015
Verbindingen:

Tejina de Isora
Bus: TF-82, lijnen 417 en 460 haltes7498/7471, waypoint BusTF82Tejina
Auto: idem