1.34 Vera de Erques RW2 (TF-465)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de TF-465 bij de bushalte en kerk (waypoint BusVeraErques). Bij het begin van de route (Calle Santo Domingo) staat een informatiebord over de Camino Pino Redondo. Op ruim 4.5 km stijgen we ruim 750 meter. Behoorlijk pittig! Maar, zoals gebruikelijk, krijgen we daarvoor veel terug. Bij waypoint KP RW VeraErq is een ‘kruispunt’van paden en een ‘oud huis met een broodbakoven’ (Pino Redondo).

Wij blijven de Camino Pina Redondo volgen even voorbij het volgende gebouw (Cuevas de Pi) en stappen dan over op een onverharde weg en zetten langzaam de daling in. Aangekomen bij een open waterleiding volgen we deze ca. één km. O.i. geen echt pad maar het is duidelijk dat er meer gelopen wordt en het terrein is goed begaanbaar langs de waterleiding.

We wisselen weer van pad naar onverharde weg. Wel net zo aangenaam. Bij waypoint Tijoco Alto is het even goed opletten. We gaan ‘om’het gebouw en zien dan het pad liggen. Maar als we in de barranco zijn is het ‘onzichtbaar’geworden. Onder een kastanjeboom door en dan komt het pad weer tevoorschijn.

We komen dan op een bergrug en lopen door waar het pad uit de Barranquillo de Aqua komt. Steken de barranco over en komen dan op een pad dat ons leidt naar de Barranco de Erques. Een pittige afdaling en opgang door één van de mooiste barranco’s van Tenerife. Uit de barranco komen we op de geasfalteerde weg die langs de barranco loopt. Aan het eind van de bebouwing gaan we rechtsaf en zijn dan heel dicht bij onze eindbestemming.
Zware maar zeer fraaie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-465 bij waypoint Vera de Erques
Lengte:
15.9 km
Tijdsduur:
7 uur
Hoogteverschil:
950 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen voor oversteken barranco’s

Gewandeld:
10/11/2014
Verbindingen:

Vera de Erques
Bus: TF-465 bij waypoint BusVeraErques (lijn 490, halte 8061). Vertrekt vanuit Guía de Isora, 4x per dag en niet op zon- en feestdagen.
Auto: idem