1.33 Guía de Isora RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt auto (waypoint Guia Isora TF82) bij de begraafplaats (cementerio) en bus vanaf het busstation (waypoint BusGuia Isora). De eerste paar honderd meter gaan langs de TF-28. Bij het Cultureel Centrum gaan we rechtsaf en passeren de fraaie basiliek van Guía de Isora. Wandeling door de natuur en het fraaie (historische) dorp.

Tot aan Chirche volgen we het tracé van de wandelroute PR TF-70. Goed gemarkeerd maar de zon is al aardig op weg de merktekens te laten ‘vervagen’. Tot aan Chirche is het een langzame stijging over een niet al te gemakkelijk pad. In Chirche kunnen we kiezen naar de Mirador de Chirche te gaan (met restaurant) of via de kerk (waypoint Chirche) de terugweg te beginnen.

Reden van de ‘omweg’ naar de Mirador de Chirche is dat het vrijwel niet mogelijk is te parkeren in Chirche. Bij de Mirador is meer dan voldoende parkeerplaats. Het is echter wel een pittig stukje! Mét het uitstapje naar de Mirador en de lastige ondergrond hebben we de wandeling als middelzwaar gekenmerkt.

Als we Chirche verlaten zien we bij het begin van het pad een informatiepaneel over de route Camino de la Vega. Op de rand van de rots staat een kruis en aan de overkant is een kraan met (gechloreerd) drinkwater. Het gedeelte dat langs Canal de Vergara gaat is moeilijk begaanbaar omdat er veel struiken staan. Wij hebben het idee dat de meeste wandelaars op de “waterleiding” lopen en dat daarom het pad aan het dichtgroeien is. We komen uit op de verharde weg en gaan dan rechtsaf en na korte tijd gaan we linksaf een pad af. Goed opletten omdat de ondergrond vrij rul is. Wél is het pad goed zichtbaar. We komen uit bij de waterleiding ‘fabriek’ van Guía de Isora. Komen langs de fraaie basiliek van Guía de Isora. Zijn nu dicht in de buurt van de begraafplaats en het busstation, onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij de begraafplaats (cementerio; waypoint GuiaIsora TF82) of busstation (waypoint BusGuiaIsora)
Lengte:
9.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
01/11/2014
Verbindingen:

Guía de Isora
Bus: TF-82, busstation, waypoint BusGuiaIsora
Auto: TF-82, waypoint GuiaIsora TF82 (cementerio)

Chirche
Bus: geen
Auto: Restaurant bij Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche