1.32 Mirador de Chirche RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de parkeerplaats bij het restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche. Heel gemakkelijk vanaf de TF-38 bereikbaar. Even over het asfalt en dan gaan we een pad, aan de rechterkant van de weg, op. Is een pad dat loopt langs oude waterleidingbuizen die niet meer in gebruik zijn. Mooie wandeling in een fraaie omgeving.

We steken twee keer de TF-38 over. De tweede keer is er een breed pad dat – na korte tijd – overgaat in een smal pad dat weer langs de bekende waterleidingbuizen gaat. Na een paar honderd meter wisselen we van ‘dikke’ naar ‘dunne’ buizen. Het pad blijft goed te onderscheiden. Bij een ‘verdeel’ huisje van buizen lijkt het alsof het pad stopt maar een grote struik belemmert het uitzicht en de doorgang. Even achterlangs en het pad is (gelukkig) weer zichtbaar.

We komen uit op een 4×4 weg en gaan, na korte tijd, linksaf (rechtsaf is rondwandeling 1.31 Mirador de Chirche RW2). Tot aan waypoint KP Hoya Lena een 4×4 weg. Bij dit waypoint komen we op de eerste (gepubliceerde) route van de gemeente Guía de Isora op Wikiloc (route 1.16 Hoya Lena). Hier kruist een omgevallen boom ons pad (waypoint waypoint LastigPunt2 Hoya Lena) en daarna op de tweede route 1.21 (Chío-Chirche) en ten slotte op de derde route 1.15 (Camino Plato).

Elke periode heeft zijn eigen charme: de bloeiende amandelboom in januari/februari en in april bloeien bijna alle planten. Het vóórdeel van een rondwandeling is dat het qua logistiek gemakkelijker te regelen en je krijgt een goede indruk van het gebied.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Parkeerplaats restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken (+ snoeischaar voor Hoya Lena)

Gewandeld:
11/04/2014
Verbindingen:

Chirche
Bus: geen
Auto: parkeerplaats restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche