1.31 Mirador de Chirche RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de parkeerplaats bij het restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche. Heel gemakkelijk vanaf de TF-38 bereikbaar. Even over het asfalt en dan gaan we een pad, aan de rechterkant van de weg, op. Is een pad dat loopt langs oude waterleidingbuizen die niet meer in gebruik zijn. Mooie wandeling in een fraaie omgeving.

We steken twee keer de TF-38 over. De tweede keer is er een breed pad dat – na korte tijd – overgaat in een smal pad dat weer langs de bekende waterleidingbuizen gaat. Na een paar honderd meter wisselen we van ‘dikke’ naar ‘dunne’ buizen. Het pad blijft goed te onderscheiden. Bij een ‘verdeel’ huisje van buizen lijkt het alsof het pad dood loopt maar een grote struik belemmert het uitzicht én de doorgang. Even achterlangs en het pad is (gelukkig) weer zichtbaar. We komen uit op een 4×4 weg en slaan dan na korte tijd rechtsaf. Ook dit is een (gebruikte) 4×4 weg.

Bij waypoint KP CnoCocinas komen we uit op wandeling 1.29 (Mirador de Chío/Narices del Teide- Mirador de Chirche). Nu het pad voor de tweede keer lopen valt het ons nog meer op dat het vrijwel volledig geërodeerd is. Op sommige punten goed opletten voor de juiste route. In de buurt van het waypoint KP CnoCocinas wordt gewaarschuwd voor bijen. We zien ook verschillende bijenkasten langs het pad staan. Eén bij heeft ons zelfs achtervolgd!

We krijgen nu heel snel zicht op de parkeerplaats bij het restaurant Mirador de Chirche en de kustlijn. Maar we zijn er nog niet! Bij helder weer zijn Gomera en La Palma heel goed te zijn. Tijdens onze wandeling kwamen de eilanden net boven de wolken uit. Even voor Chirche komen we op de bewegwijzerde wandeling PR TF 70 (Boca Tauce – Guía de Isora). Bij het eerste bord gaan we rechtsaf, richting parkeerplaats, naar onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Parkeerplaats restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche
Lengte:
5.9 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
11/04/2014
Verbindingen:

Chirche
Bus: geen
Auto: parkeerplaats restaurant Mirador de Chirche, waypoint MiradorChirche