1.30 Cueva de Los Pajaros RW1 (TF-38)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Interessante en gemakkelijke wandeling.
Nabij ons vertrekpunt is – volgens het kaartmateriaal van OSM – een grot. Te fotograferen waard. Ook wij hebben in de afbeeldingsgalerij een foto opgenomen maar we zijn niet onder de indruk van de grot. We adviseren de grot niet in te gaan. Wel mogelijk maar er liggen losse stenen in die niet van beneden komen! Er gaat een duidelijk gemarkeerd pad vanaf de TF-38 naar de 4×4 weg die door (geautoriseerde?) auto’s bereden wordt. Maar er wordt ook gewandeld.

Even hebben we uitzicht op de Teide (fotograferen meestal niet mogelijk door de stand van de zon) maar dan verdwijnen we in het bos. De stilte hoor je maar er zijn geen uitzichten. We komen uit bij de bekende Pista Canal de Vergara. Over grote afstand is er een 4×4 weg langs deze waterleiding. Helaas niet van het begin (Chirche) tot aan het eind (El Lagar).

We volgen nu ca. 3 km de Pista en gaan dan linksaf, óver de waterleiding, en volgen een goed gemarkeerd pad tot het punt waar we de wandeling rondmaken. In het gebied waar we hebben gelopen zijn meerdere (gemarkeerde) wandelpaden die niet altijd vermeld staan op digitale kaarten. Nodigen wel uit de omgeving nog beter te verkennen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint 1.69.1 (TF-38)
Lengte:
8.2 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
230 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Bij waypoint CuevaPajaros is feitelijk geen parkeerruimte (meer); daarom nieuw waypoint (bij onverharde weg).

Gewandeld:
05/03/2014
Verbindingen:

Cueva de Los Pajaros (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint 1.69.1 (TF-38)