1.29 Boca Tauce – Chirche – Guía de Isora II

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een prachtige wandeling. Oorspronkelijk vertrekpunt Mirador de Chio/Narices del Teide. Nu vanaf Boca Tauce: Qua logistiek gemakkelijk(er): Met de bus vanaf Playa de las Americas (Costa Adeje) naar Boca Tauce en bij het eindpunt is het busstation van Guía de Isora. Eerste en laatste gedeelte is bewegwijzerd: PR TF-70 naar Guía de Isora. Het eerste gedeelte maakt deel uit van de route 28 van Parque Nacional.

De aankomst van de bus bij Boca Tauce is ca. 11.00 en dan is het mogelijk in 6 uur de wandeling te doen. Zeer afwisselend landschap. Vanaf Boca Tauce gaan we naar het uitzichtpunt Juan Évora (met afgesloten parkeerplaatsen), d.i. het officiële eind- en startpunt van route 18 Parque Nacional en de route naar Guía de Isora (PR TF-70). Direct al heel mooi: Aan de linkerkant mooie ‘wanden’ en aan de rechterkant ‘zwart’ gesteente. Ogen strelend!

Op het punt waar we linksaf moeten gaan is het pad niet zo duidelijk (zichtbaar).
In 2020 hebben wij gezien dat hier een aanwijsbordje is geplaatst: PR TF-70.3, Guía de Isora 12.6 km.
Tot aan Chirche is dit de Camino de Las Cocinas, één van de gepubliceerde camino’s op Wikiloc van de gemeente Guía de Isora. Op een aantal plaatsen is het pad zéér sterk geërodeerd ofwel niet gemakkelijk c.q. zeer lastig begaanbaar.

In het algemeen zijn de paden goed te onderscheiden. Goed gemarkeerd door stenen of muurtjes aan weerszijden. En daar waar deze ontbreken zijn de wandelstenen. Mét de gps heel goed te volgen. Het landschap is heel fraai: gebied rondom de Teide en zicht op de Teno. De Teide nog steeds met sneeuw en ook op het pad zijn nog sneeuwresten. Héél bijzonder!. Op een gedeelte van het pad zijn waarschuwingen geplaatst voor bijen omdat er bijenkasten zijn geplaatst. Het is niet de bedoeling de bijenkasten te gaan bewonderen!

In Chirche steken we de verharde weg over en gaan dan weer een pad op dat uitkomt op het laatste gedeelte van de PR TF-70 naar Guía de Isora. Weer een heel ander landschap! Op één punt waar we de bergkam moeten verlaten is het pad naar beneden o.i. niet zo gemakkelijk te vinden. Daarom even de tijd nemen en goed kijken! In Guía de Isora lopen we nog langs de fraaie basiliek en zijn dan heel dicht bij onze eindbestemming.
Samenvattend: een zware maar heel mooie wandeling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Boca Tauce, waypoint BusBoTauce
Lengte:
15.1 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
1500 meter (naar beneden)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
28/02/2014
Verbindingen:

Boca Tauce
Bus: TF-21, lijn 342 (éénmaal per dag Playa de Las Americas/Costa Adeje), waypoint BusBoTauce, haltes 7682/7683 (contant betalen!)
Auto: idem

Guía de Isora
Bus: TF-82, busstation, waypoint BusGuiaIsora
Auto: TF-82, waypoint GuiaIsora TF82 (cementerio)