1.28 Vera de Erques RW1 (TF-465)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de TF-465 bij de bushalte en kerk (waypoint BusVeraErques). Bij het begin van de route (Calle Santo Domingo) staat een informatiebord over de Camino Pino Redondo. De rondwandeling is samengesteld uit gedeelten van Camino’s Pino Redondo, El Cedro – Las Fuentes en Montiel. Van deze laatste Camino staat óók een info-bord aan de TF-465 bij huisnummer 45.
Fraaie wandeling.

Op ruim 3 km stijgen we ruim 600 meter. Behoorlijk pittig! Maar, zoals gebruikelijk, krijgen we daarvoor veel terug. Het pad is goed herkenbaar (gemaakt) en in het algemeen goed te lopen. Bij waypoint KP RW VeraErq is een “kruispunt” van paden en een ‘oud huis met een broodbakoven. Nog genoeg paden om te verkennen! We gaan nu de Camino El Cedro – Las Fuentes op. Goed afgebakend pad en we passeren een aantal barranco’s. We hebben regelmatig zicht op de Tejina. Heel mooi! Bij de Tejina wordt nog veel ‘vrije-tijds-volkstuinderij’ bedreven.

Waar we de Camino Montiel opgaan staat een richtingbord. Voldoet niet aan de standaardvoorwaarden en daarom ‘eenmalig’. De laatste Camino is een vrij lastig pad. Sterk geërodeerd en we gaan door meerdere barranco’s. Naar beneden en dan weer naar boven. Vraagt behoorlijk wat inspanning! We komen weer uit op de TF-465 en na korte tijd zien we de bushalte en de kerk waar ons eindpunt is.
Samenvattend: heel fraaie wandeling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-465 bij waypoint Vera de Erques
Lengte:
9.4 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 750 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/02/2014
Verbindingen:

Vera de Erques
Bus: TF-465 bij waypoint BusVeraErques (lijn 490, halte 8061; 4x per dag en niet of zon- en feestdagen)
Auto: idem