1.27 El Castillo de Himeche RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Al jaren lopen we een rondje rondom ‘onze’ camping in Guía de Isora. Korte en lichte rondwandeling die door veel mensen van de camping is en wordt gelopen. Wij hebben deze rondwandeling op de website geplaatst vanuit de gedachte dat met deze rondwandeling het gebied rondom de camping goed in beeld wordt gebracht.

Vertrekpunt is het toegangshek van de camping. Geen busverbinding (tenzij vanaf Guía de Isora, wandeling 1.01 Guía de Isora – Playa de San Juan als uitgangspunt wordt genomen). Vanaf de camping lopen we een sterk geërodeerd pad af. Voor een aantal jaren is dit zelfs de toegangsweg geweest. Maar door de vele regens van de afgelopen jaren is de weg, voor een normale auto, onbegaanbaar geworden. Bij een finca komen we op de geasfalteerde weg die uitkomt op de (binnen)weg vanaf Guía de Isora naar Playa de San Juan. We gaan – na ca. 50 meter – direct linksaf naar beneden richting La Batista. Passeren een fraaie barranco en gaan dan langs een aantal kassen met de bekende blaffende honden die meestal niet bijten.

Op het punt dat we rechtsaf naar La Batista kunnen gaan we linksaf een pad op. Ook sterk geërodeerd. We komen weer uit op een geasfalteerde weg waar heel fraaie huizen staan. We hebben nu uitzicht op de ‘Tejina, een berg van ca. 1000 meter hoog maar ook op de autoweg Adeje – Santiago del Teide. Als we de barranco ‘uitklimmen’ komen we weer op de weg die langs de camping gaat.
Samenvattend: lichte en mooie wandeling die een goede indruk geeft van het gebied rondom de camping.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camping El Castillo de Himeche Guía de Isora, waypoint camping Himeche
Lengte:
3 km
Tijdsduur:
1 uur
Hoogteverschil:
Ruim 100 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
29/01/2014
Verbindingen:

Camping El Castillo de Himeche
Bus: geen (eventueel deel van route 1.01 Guía de Isora – Playa de San Juan)
Auto: Camping El Castillo de Himeche, waypoint camping Himeche