1.26 Chío RW2 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint BusChio2 aan de TF-82. Daar is ook voldoende parkeerruimte. We gaan de Paseo de los Indianos in die heel snel overgaat in een grinderig pad. We steken de TF-38 over en komen dan op een 4×4 weg. Tot aan waypoint KP1 Chio loopt deze wandeling parallel met de LAW GR 133. Bij dit waypoint houden we rechts aan en langzamerhand komen we dan in ‘vulkanisch’ gebied met prachtig uitzicht op de Teide.

Zowel de Teide als de Pico Viejo zijn helemaal wit. Resultaat van heel veel regen in de afgelopen dagen. Goed afgebakend pad met hier en daar zijpaden. Het aantal wandelstenen begint steeds groter te worden. Mét gps en wandelstenen kan het bijna niet mis gaan. Aangekomen bij waypoint KP2 Chio komen we op de Pista Canal de Vergara. Ook een 4×4 weg die bijna ongemerkt daalt. Ruim 2 kilometer volgen wij deze pista en dan gaan we rechtsaf. Een breed pad dat bijna te gebruiken is als 4×4 weg. Helaas verspert later een boom de doorgang maar in het begin is óók een slagboom. Kennelijk bedoeld om jeepverkeer te weren. Dit brede pad maakt deel uit van de Camino Morro de las Arenas (wandeling 1.14), één van de routes van de gemeente Guía de Isora.

In het algemeen verbreedt zich een pad als het in de nabijheid van bebouwing komt. Maar deze Camino wordt aan het eind (of begin!) steeds smaller. Blijft goed te lopen en te onderscheiden. Bijna aan het eind krijgen we de kerk van Chio in het vizier. Dan is het nog even voordat we weer aankomen bij de TF-38. Deze volgen we op een parallel pad dat ‘boven’ de weg loopt en komen dan uit op de TF-38. Steken deze over en zijn dan weer bijna bij het beginpunt van de rondwandeling.
Samenvattend: Een aangename en heel mooie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, waypoint BusChio2
Lengte:
9.2 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 450 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
13/12/2013
Verbindingen:

Chio
Bus: TF-82, waypoint BusChio2, haltes 7488/7483, lijnen 460 en 462
Auto: idem