1.25 Chío RW1 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

De gemeente Guía de Isora heeft de tracks van een aantal camino’s op internet geplaatst (Wikiloc). Wij hebben een groot deel van deze tracks gelopen en op onze website geplaatst. Nu wij inzicht hebben in het verloop van deze tracks is het mogelijk rondwandelingen te maken. Daarvoor hebben wij (eigen) verbindingen gemaakt tussen deze tracks waarbij we gebruik maken van digitale kaarten. De wandelingen geven je het gevoel dat je alleen op de wereld bent.

Vertrekpunt is waypoint BusChio1 aan de TF-82. Vanaf de TF-82 lopen we richting de begraafplaats (Camino Cabeza de Vaca). Deze Camino gaat naar Chiguergue. Wij gaan na ca. 800 meter linksaf de Camino del Mojón op (wandeling 1.24). We steken de TF-38 over en stijgen steeds meer. Het pad is op verschillende plaatsen voor een deel overwoekerd met struiken. Zo nu en dan behoorlijk lastig. Bijna aan het eind van deze Camino del Mojón komen we nog even op de bewegwijzerde route SL TF-203, komen dan op de TF-38, gaan rechtsaf en bij waypoint Camino Mojon TF38 gaan we rechtsaf een 4×4 weg op. Komen dan voor de 2e keer op de route SL TF-203.

Het pad naar beneden van de Camino del Mojón is uitstekend gemarkeerd. Aangekomen bij de onverharde weg gaan we rechtsaf en passeren de Cueva Grande de Chio. Helaas afgesloten door een hek. Korte tijd later komen we op de Camino Morro de las Arenas (wandeling 1.14). Het begin is bijna een 4×4 pad maar bijna aan het eind verspert een omgevallen boom de doorgang. Daarna versmalt het pad zich. Langzamerhand komen we in open gebied en zien we de kerk van Chio. Dan duurt het niet lang meer of we zijn bij waypoint BusChio2, het eind van de Camino Morro.

We maken nog een omweg door het dorp en komen langs de kerk en zijn dan in de directe nabijheid van ons eindpunt, waypoint BusChio1. De inwendige mens is daar te versterken.
Samenvattend: mooie rondwandeling over soms lastige paden.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, waypoint BusChio1
Lengte:
10.9 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
10/12/2013
Verbindingen:

Chio
Bus: TF-82, waypoint BusChio1,haltes 7489/7482, lijnen 460 en 462.
Auto: idem