1.24 TF-38 – Chiguergue (Camino del Mojón)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Interessante wandeling over een soms lastig pad.
Een deel van de tracks die door de gemeente Guía de Isora op Wikiloc zijn geplaatst hebben als eindpunt c.q. beginpunt de TF-38. Wij zijn vertrokken vanaf waypoint Camino Mojon TF38 Het begin is een breed pad. Na korte tijd splitst zich een pad naar links af. Niet echt te onderscheiden als pad maar het grote aantal wandelstenen maakt het vrij gemakkelijk dit pad te volgen.

Tot aan de bushalte aan de TF-82 is de daling bijna 600 meter. Maar daar merk je – meestentijds – weinig van. Heel geleidelijk gaat het naar beneden. Het pad is vrijwel over de gehele lengte geen gemakkelijk pad. Op sommige punten is er (te)veel begroeiing en de ondergrond vereist op meerdere plaatsen ‘stapzekerheid’. Langzamerhand worden de contouren van een echt pad meer zichtbaar: De muurtjes aan weerszijden verschijnen en de bekende waterbuizen beginnen ons te vergezellen. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat door het bos en daar ontbreken de uitzichten.

Als we ruim over de helft zijn krijgen we uitzicht op onder meer de kustlijn. Degenen die meer van vergezichten houden komen dan aan hun trekken. Bijna voor ons eindpunt passeren we nog een Ermita. Zómaar in het landschap!
Bij de TF-82 komen we uit bij een tuincentrum en het Rode Kruis.
Hebben vastgesteld (2023) dat vrijwel aan het eind het wandelpad (bewust) is versperd door agaves. Dát is de reden waarom wij twee waypoints geplaatst hebben als oriëntatiepunt om toch bij de TF-82 te komen. De  Freizeitkarte geeft daar een ‘ruiterpad’ aan maar dit pad is er niet. Met enig ‘kunst- en vliegwerk’ is het o.i. verantwoord de track te volgen, zoals wij ook gedaan hebben, voor de laatste 100 meter naar de TF-82.

 Als de wandeling heen- en terug wordt gelopen (aanbevolen vanaf Chiguergue) is het een zware wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-38, waypoint Camino Mojon TF38
Lengte:
4.6 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Ruim 600 meter dalen (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid belangrijk

Gewandeld:
05/12/2013
Verbindingen:

Camino Mojon (TF-38)
Bus: geen
Auto: waypoint Camino Mojon TF38
Chiguergue (TF-82)
Bus: TF-82 afslag Chiguergue, lijnen 460 en 462, haltes 7481/7493, waypoint BusChiguergue
Auto: Idem bij restaurant/containers.