1.22 Chio – Arguayo

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

We vertrekken in Chio vanaf waypoint BusChio1 aan de TF-82. We lopen eerst met een buiging naar de kerk en komen dan weer op de TF-82, steken over, en gaan een klein zijstraatje de Paseos de los Indianos in. In het begin geen bijzondere wandeling omdat je door een somber zwart bos loopt. Bomen die zwartgeblakerd zijn door de grote brand op Tenerife in de zomer van 2007.Maar de natuur is bezig zich sterk te herstellen. Aan de stammen hebben zich vele uitlopers gevormd.

Het verschil in het herstel van de natuur tussen voorjaar en najaar 2008 is niet te geloven als je het niet gezien hebt. Ruim 2 ½ jaar later, november 2010, is nog alleen aan de zwarte stammen te zien dat er brand is geweest. De bomen staan er weer fier bij! In 2013 weer deels gelopen: de stammen blijven zwart maar de natuur heeft zich volledig hersteld.

Als we in de buurt van Arguayo komen, komen weer de bekende en prachtige vergezichten. Bij waypoint KP1 Chio komen we op een splitsing. Als we rechts aanhouden en vervolgens na 700 meter links aanhouden, komen we na ca. 900 meter op de route Arguayo- Las Manchas, rondwandeling (route 2.10).Wij houden echter links aan en kort daarna gaat ons wandelpad redelijk snel naar beneden en komen dan in Arguayo. In Arguayo gaan we de Calle San Augustin in, lopen door de Calle San Luis en bij de T-kruising gaan we linksaf de Calle El Carmen in. Aan het eind van de straat zien we vóór ons het museum (Centro Alfarero, keramiek). Als we bij het museum rechts, en direct links gaan kunnen we nog een beeld van een pottenbakkersvrouw bewonderen (waypoint BusArguayo).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Chio, bij waypoint BusChio1, aan de TF-82
Lengte:
5.3 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
360 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
20/11/2010
Verbindingen:

Chio
Bus: TF-82; lijnen 460, 462, haltes 7489 en 7482, Los Malecones, waypoint BusChio1
Auto: TF-82 idem

Arguayo
Bus: Museum Centro Alfarero, waypoint BusArguayo, lijn 462, haltes 7575 en 7605.
Auto: TF 375, afslag cementerio, doorrijden tot aan waypoint BusArguayo (museum Centro Alfarero)