1.20 Tejina de Isora RW1 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

De route begint bij de bushalte aan de TF-82, schuin tegenover de Cooperativa. Er is daar ook een pleintje waar parkeerplaats voor de auto is. We gaan de Calle Santa Teresa in en hebben direct een stevige klim naar de Calle Virgen Del Rosario. Komen langs de kerk van Tejina en daarna bij de Calle Zaragoza. Bij de ingang van ons pad staat een informatiebord van de gemeente Guía de Isora: Camino Las Fuentes -Las Cañadas.

Dit pad wordt – naar onze indruk – niet intensief belopen maar is redelijk goed herkenbaar. Twee barranco’s in én uit en bij de laatste verlaten we de route richting Vera de Erques en gaan rechtsaf een geasfalteerde weg op. Héél kort en dan aan de rechterkant begint het pad dat weer richting Tejina gaat. Goed te volgen, 2x de TF-465 oversteken en even vóórdat we voor de 3e keer op de TF-465 komen is de Camino versperd. We ‘moeten’ om het hek heenlopen en dan komen we weer op het pad. Volgens ons een ‘gemeentelijke’ afsluiting!

Volgens de OSM-kaart is er – even daarvoor – óók een ‘directere’ route naar de TF-465. Tweemaal geprobeerd maar géén (begaanbaar) pad!

Een kort stuk over de TF-465 en dan gaan we achterlangs en komen in de eerste bebouwing van Tejina Isora. Even vóór de Calle Zaragoza gaan we linksaf een Camino in die ons leidt naar de TF-82. We komen uit bij de Cooperativa en dan is het nog ca. 600 meter lopen naar de bushalte.
Korte, maar interessante rondwandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij bushalte (waypoint BusTF82Tejina); schuin tegenover Cooperativa
Lengte:
5.8 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
28/03/2013
Verbindingen:

Tejina de Isora
Bus: TF-82, lijnen 417 en 460, haltes 7498/7471, waypoint BusTF82Tejina, bij Cooperativa
Auto: idem

Downloads