1.19 Chiguergue RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Het vertrekpunt is de afslag naar Chiguergue op de TF-82, waypoint BusChiguergue. Zowel bushalte als parkeerplaats zijn aanwezig. Ook in directe nabijheid van het Rode Kruis. Wij hebben de route vanaf Chiguergue gelopen, overeenkomstig onze beschrijving.

We zijn vertrokken vanaf de toegangsweg naar de TF-38, richting Teide, de Camino Cabeza de Vaca. Het eerste stuk geasfalteerd maar al heel snel komen we op onverhard pad dat naar beneden én boven gaat. Aan de bovenkant gaat een pad naar links, richting TF-82. (Camino del Mojón). Goed herkenbaar en goed te lopen. Het allerlaatste stuk gaat áchter een muur langs en dan even omhoog (tussen de struiken) naar de straat. Bij de TF-82 komen we uit bij een tuincentrum en het Rode Kruis. Daar steken we de TF-82 (op ca. 100 meter vanaf de bushalte!) over en gaan eerst een geasfalteerde weg op die overgaat in een 4×4 pad.

Op een steenworpafstand van de nieuwe verbinding Adeje – Santiago del Teide verlaten we de Camino del Mojón en gaan we linksaf. Opnieuw een 4×4 pad. Dit pad kent weinig hoogteverschillen. Als we de TF-82 moeten oversteken (linksaf) en daarvoor omhoog moeten begint daar de Camino La Gorinna-El Guanche. Deze Camino brengt ons in Chiguergue. We lopen door het dorp (interessant) en gaan langs de fraaie kerk waar het uitzicht heel mooi is. We gaan nog een kort stuk rechtsaf. Een kleine klim en we zijn weer bij de auto. Een relatief korte route die heel veel biedt!

Voor degenen die vertrekken vanaf de bushalte en mét de wijzers van de klok meelopen: Als bij het waypoint 1.19 afsluiting het hek dicht is (bij zon- en feestdagen) dan is er een kort ‘pad’ (staat vermeld op de OSM-kaart maar mag de naam niet dragen) dat vóór de kassen langsgaat. Ook is het mogelijk even door te lopen langs de TF-82 en via de andere ‘ingang’ op het pad te komen. Bij begin ‘muur’ aan de rechterzijde naar beneden en dan begint ‘achter’ de muur het pad.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij afslag Chiguergue (waypoint Chiguergue)
Lengte:
5.5 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
225 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
02/03/2013
Verbindingen:

Chiguergue (TF-82)
Bus: TF-82 bij afslag Chiguergue, lijnen 460 en 462, haltes 7481/7493, waypoint BusChiguergue Auto: Tegenover bushalte is parkeerruimte