1.19 Chiguergue RW1 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Kort en middelzwaar. Reden is dat er gedeelten zijn die zeer sterk geërodeerd zijn. Bovendien geen pad over de laatste 70 meter naar de TF-82 ondanks de aanduiding op de OSM-kaart.
Met de nodige voorzichtigheid en stapzekerheid te overbruggen. Voor de oriëntatie waypoints geplaatst.
Tien jaar geleden deze wandeling ook gemaakt. De OSM-kaart geeft voor het einde nog een ander pad (destijds open) maar dit pad is aan het eind (bewust!) beplant met agaves.
Het vertrekpunt is de afslag naar Chiguergue op de TF-82, waypoint BusChiguergue. Zowel bushalte als parkeerplaats (bij restaurant en containers) aanwezig.

Eerst een kort stuk langs de TF-82 en dan gaan we linksaf. Begin nog asfalt en gaat dan over in een onverharde weg. Krijgen een vervelend tussenstuk tot de volgende onverharde weg. Aan het begin staat zelfs een grote struik die het zicht op het pad belemmert. We dalen flink. Bij waypoint 1.19.1 pad staat een pijl dat het pad verder gaat. Niet verkend.
Het laatste stuk naar de TF-82 is weer een flinke stijging over een ongemakkelijk pad. Steken de TF-82 over en gaan dan richting Chiguergue. Redelijk stijgend. Maken een rondje om de kerk en stijgen dan flink – over asfalt – naar Calle las Cuevas. Vrij kort daarna komen we op een pad dat naar beneden én boven gaat. Op een kruispunt gaan we links. In het begin redelijk te lopen maar hoe verder we komen hoe meer struiken. Niet altijd gemakkelijk. Hebben de indruk dat het pad weinig meer belopen wordt vanwege de (onterechte?) afsluiting aan het eind.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 bij afslag Chiguergue (waypoint Chiguergue)
Lengte:
5.2 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
260 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken en stapzekerheid

Gewandeld:
24/03/2023
Verbindingen:

Chiguergue (TF-82)
Bus: TF-82 bij afslag Chiguergue, lijnen 460 en 462, haltes 7481/7493, waypoint BusChiguergue Auto: Idem bij restaurant/containers.