1.15 TF-38 – Chirche (Camino de la Vega)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Eindpunt van de Camino de la Vega is in de nabijheid van de TF-38. De OSM kaart geeft twee verbindingen aan met de TF-38. Beiden gelopen maar de door ons gekozen track is o.i. het meest herkenbaar. Beperkte parkeerruimte. Mede een gevolg van het opnieuw asfalteren en het plaatsen van vangrail. Hoogteverschil met de berm is ca. 10 cm. toegenomen.
Eerst steken we een vrij breed ‘veld’ over en – als we de track volgen – zien we een (wandelstenen) pad verschijnen.
In dit gebied lopen meerdere paden. Daarom is goed opletten geboden. Zonder route in de GPS is het o.i. niet mogelijk de juiste route te kiezen. We hebben ook een kleine afbuiging gemist toen we op een breed pad liepen. Op zo’n breed pad ben je minder alert en voordat je het weet loop je te ver. Wij zijn doorgelopen omdat óók dit pad op de route zou uitkomen.

Een groot deel van de route gaat weer via de bekende waterleidingbuizen. Ons is niet bekend wat er eerder was: de Camino of de waterleidingbuizen of dat de Camino is gemaakt omdat de waterleiding werd aangelegd. Kip-ei!. Het pad is in het algemeen goed beloopbaar en redelijk goed gemarkeerd met stenen. De route loopt voor een groot deel door het bos maar op meerdere punten is er een fraai uitzicht op het berglandschap en de kuststrook.

Het is mogelijk de auto te parkeren in Chirche maar de parkeermogelijkheden zijn bijzonder klein vanwege de zeer smalle weg. Daarom is voor de autogebruikers de parkeerplaats gekozen bij het restaurant waar ook het uitzichtpunt Mirador Chirche is.
Het laatste stuk wandeling is behoorlijk pittig maar heeft als voordeel dat de inwendige mens, op de eindbestemming, versterkt kan worden.
Heen- en terug wordt de route zeer zwaar. Vertrek vanaf Mirador de Chirche wordt dan aanbevolen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Waypoint Camino Vega TF38, even vóór km paal 13 TF-38
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
700 meter dalen; 150 meter stijgen
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
22/12/2012
Verbindingen:

TF-38 Camino Vega
Bus: geen verbinding
Auto: TF-38, waypoint Camino Vega TF38

Chirche
Bus: geen verbinding
Auto: parkeren waypoint Mirador Chirche (restaurant)