1.14 Pinar Chio – Chio (Camino Morro de las Arenas)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze wandeling is één van de wandelingen die door de gemeente Guía de Isora op internet is gezet: De bekende (professionele) website van Wikiloc waarop wandelingen van de gehele wereld staan. Wij hebben op deze site ook een aantal van ónze wandelingen gezet. Deze handelwijze van de gemeente verdient navolging door andere gemeenten die fraaie folders uitgeven over wandelingen maar helaas niet op internet zetten. O.i. een gemiste kans!

De naamgeving van de wandelingen van de gemeente Guía de Isora hebben wij – zoveel als mogelijk -overgenomen van de gemeente. De meeste routes zijn door de gemeente begaanbaar gemaakt maar niet bewegwijzerd. Chio heeft geen frequente busverbindingen. Vóóraf goed oriënteren.

Wij zijn vertrokken vanaf Pinar Chio, de ‘barbecue’ plaats aan de TF-38 (Area Recreativa) en zijn niet heen- en weer gelopen. Om de wandeling op déze wijze te maken zijn er twee auto’s nodig. De wandeling moet niet gemaakt worden voor uitzicht en vergezichten. Vrijwel de gehele route gaat door het bos. We hebben wel veel verbrande stammen gezien. Waarschijnlijke oorzaak de branden van een aantal jaren geleden. Wij hebben zo nu en dan het idee gekregen dat degene (ambtenaar van de gemeente?) die de route gelopen heeft niet altijd exact het juiste tracé heeft gevolgd óf het moet zijn dat wij niet goed opgelet hebben!

Voor meer dan 80% is de route gemarkeerd met aan beide zijden stenen. Soms heel duidelijk maar plotseling ‘verdwijnt’ de markering bijna helemaal. Op sommige stukken hebben wandelaars wandelstenen geplaatst. Een teken dat de route wordt gebruikt. Mét de GPS is het een “veilige” route. We zijn tweemaal de TF-38 overgestoken. Wanneer we in de buurt van Chio komen zien we het dorpje liggen. Ook de kerk staat er heel mooi bij. En niet vergeten de zee en La Gomera.

Als de wandeling heen- en terug gelopen wordt (aanbevolen vanaf Chío) dan krijgt de wandeling de kwalificatie zeer zwaar.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Waypoint PinarChio (Area Recreativa de Chio even voorbij km paal 13 TF- 38
Lengte:
7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
875 meteer (naar beneden)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
15/12/2012
Verbindingen:

Pinar Chio TF-38
Bus: geen verbinding
Auto: TF-38, waypoint PinarChio

Chio (TF-82)
Bus: TF-82, haltes 7488/7483; lijnen 460, 462 en 492 (Colegio Viego), waypoint BusChio2
Auto: TF 82, idem