1.13 Playa de San Juan h/t

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een lichte ontspannen wandeling die een goed beeld geeft van de rotsige kust; zo nu en dan onderbroken door zand/kiezelstrand. Langs de gehele route kan de inwendige mens versterkt worden. Vertrekpunt taxi/bus standplaats van Playa de San Juan. In de directe omgeving is er parkeerplaats. We lopen naar beneden (Calle Canarias) en komen op de strandpromenade en gaan linksaf en volgen de boulevard tot aan de oven van San Juan. Even vóór de oven is óók een trap. Deze is echter al jaren afgesloten omdat er gevaar is voor vallend gesteente. Pogingen tot herstel zijn niet zichtbaar. We lopen nog een stukje door; gaan de trap op en vervolgen onze weg langs de kust. Plotseling zien we beneden een verlaten ruïne die met een trap te bereiken is. Daarvoor moet je geen hoogtevrees hebben. Als de zee erg rustig is kun je nog naar een piepklein strandje. Als we daarna doorlopen komen we voor een barranco die we niet kunnen oversteken omdat er geen pad loopt. Het eindpunt van de route en dan gaan we dezelfde weg weer terug.

Het was onze bedoeling een rondwandeling te maken. Deze is óók gemaakt maar twee ‘hindernissen’ beletten ons deze wandeling op de website te plaatsen. De twee hindernissen hebben te maken met het eigendomsrecht. In Tenerife is het blijkbaar mogelijk dat eigenaren camino’s afsluiten. De eerste hindernis maakt het onmogelijk de verbinding met de TF-82 te maken vanaf de barranco. Bovendien is langs de TF-82 over een vrij lang traject een hekwerk geplaatst dat er behoorlijk stevig uitziet. Voor een aantal jaren terug was dit hekwerk niet aanwezig. De tweede hindernis maakt het onmogelijk de verbinding te maken met onze wandeling Guía de Isora – Playa de San Juan (wandeling 1.01, bij waypoint KP1 San Juan). Jammer want het zou een interessante, korte en lichte wandeling zijn die een goede indruk geeft van de omgeving.

Op het punt waar we begonnen zijn met de strandwandeling lopen we even door en gaan de kade op. Eérst de onderkant en daarna de bovenkant. Uitzicht op de haven, het strand en de zee is daar bijzonder mooi. Terug op de straat vervolgen we onze weg langs de kust. Aan het eind komen we in het ‘bungalow’ gedeelte van San Juan waar een voetpad vóór de huizen en langs de kust loopt. Aan het eind van de bungalows kijken we op een appartementencomplex dat ‘schuin’ op de zee gebouwd is. Ook daar loopt een breed pad langs de kust. De kust is heel rotsig. Daar waar het ‘mooie’ pad ophoudt is voor ons het eindpunt en het keerpunt van deze strandwandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Taxi/bus standplaats Playa de San Juan, waypoint BuTaPa Playa San Juan
Lengte:
6.8 km
Tijdsduur:
1,5 uur
Hoogteverschil:
Geen
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees bij afdaling naar ruïne bij de zee

Gewandeld:
12/04/2012
Verbindingen:

Playa de San Juan
Bus: bij taxi/bus Playa de San Juan, waypoint BuTaPa Playa San Juan, lijnen 473/77 en 493/94, haltes 7216/7240
Auto: idem