1.12 Playa de San Juan – Los Gigantes

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt bij de parkeergarage (voorheen kerk) waar ook een taxistandplaats en een bushalte is. We lopen naar beneden (Calle Canarias) en komen uit bij de boulevard van Playa de San Juan. We laten de kade “links” liggen en lopen langs de kustweg. Aan het eind komen we in het ‘bungalow’ gedeelte van San Juan waar een breed voetpad is. Aan het eind van de bungalows kijken we op een appartementencomplex dat “schuin” op de zee gebouwd is. Ook daar loopt een breed pad langs de kust. De kust is heel rotsig en de zee kán heel wild zijn.

In Fonsalia  is een ‘nieuw’ stuk kustweg gemaakt (verboden voor auto’s). Langs de gehele wandelroute staan huizen/appartementen zeer dicht bij de kustlijn. Nu is dat is (gelukkig) niet meer toegestaan. Ook kassen staan bijna op het ‘randje’. Bij het begin van de boulevard bij Alcalá is een restaurant waar de koffie goed is. Alcalá heeft ook een vrij lange boulevard waar het gemakkelijk en goed lopen is. Bij het “tweede” gedeelte van de boulevard, even voorbij Alcalá, is een groot hotel complex.
Daar zijn kosten noch moeite gespaard om een fraai wandelpad/boulevard aan te leggen.

Krijgen een kort gedeelte ‘rotspad’ maar dan komen we op een breed wandelpad (bijna een boulevard) dat naar Playa Arena leidt. Kamperen is uitdrukkelijk verboden! In Playa Arena komen we eerst op de strandpromenade die ‘overgaat’ in een weg. Bij de Calle La Sirena gaan we linksaf een heel smal straatje in (Calle El Fuente) en lopen onderlangs naar het strandje van Puerto Santiago.
Bij vloed en wilde zee ‘controleren’ of deze onderdoorgang genomen kan worden en/of het nog toegestaan is. Anders rechtdoor lopen, de Calle Augustín León Gonsález in, en daarna naar “beneden” naar het strand in nabijheid waypoint PuertoSant.
Daarna komen we op een fraai wandelpad langs de kust. Kunnen – wegens werkzaamheden – niet rondom het complex Barceló Santiago waar aan het eind een fraai uitzicht op de rotsen van Los Gigantes is.
Bij de T-kruising van de Calle El Hibisco is rechtsaf op ca. 60 meter afstand de bushalte (waypoint BusLosGigantes) en linksaf kunnen we naar de haven van Los Gigantes. (extra ca. 1.6 km totaal h/t)
De moeite waard om daar een kijkje te nemen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Taxi/Bus standplaats Playa de San Juan, waypoint BuTaPa Playa San Juan
Lengte:
12.7 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
270 meter stijgen; 230 meter dalen
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Zonder uitstapje naar de haven 11.1 km

Gewandeld:
12/12/2018
Verbindingen:

Playa de San Juan
Bus: bij taxi/bus standplaats Playa de San Juan, waypoint BuTaPa Playa San Juan, lijnen 473/477 en 493/94, haltes 7216/7240
Auto: idem

Los Gigantes
Bus: Calle El Hibisco bij waypoint BusGigantes, lijnen 325, 461/62, 473/77 en 493/94, halte 7228
Auto: bij de haven (betaald parkeren).