1.11 Guía de Isora RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint GuiaIsora TF82, de begraafplaats (cementerio) van Guía de Isora. Tegenover de begraafplaats gaan we de Calle Guarpia op. Bij de T-kruising linksaf, daarna de 1e weg rechts (Calle Los Chorros). Voorbij het politiebureau staat aan de rechterkant het bord van de wandeling PR TF 70 naar Boca Tauce. Na bijna 900 meter komen we op een T-kruising. Wij gaan rechtsaf (de route PR TF 70 gaat linksaf) en na korte tijd slaan we scherp linksaf en steken de barranco over. Nadat wij uit de barranco komen gaan we linksaf en lopen nu over de bergkam.

Het pad is bijna over de gehele lengte, tot aan Chirche, voorzien van muurtjes aan beide kanten of aan één kant. Voor ons is dit een teken geworden dat we in ieder geval op een ‘oud’ pad lopen. Het pad van deze wandeling is vrijwel over de gehele route ernstig door erosie aangetast. Niet gemakkelijk beloopbaar. Omdat het helder weer is zijn de uitzichten op de kustlijn erg fraai. Ook Gomera is goed te onderscheiden. Maar het landschap rondom de bergkam kunnen we ook bewonderen.

In Chirche komen we weer op de bewegwijzerde wandeling PR TF 70. In Aripe hebben we een uitstapje gemaakt naar het café/restaurant Bar Aripe waar een bushalte is (vanuit Guía de Isora; voor wandelingen feitelijk geen verbinding) en waar met de auto geparkeerd kan worden. In het stukje Aripe, dat wij hebben doorgelopen, lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan!

In de buurt van Guía de Isora komen we weer bij de T-kruising. We gaan daar niet rechtsaf (= PR TF PR 70) maar gaan rechtdoor. We komen dan uit op de TF-82, slaan rechtsaf en zijn dan in de directe nabijheid van de cementerio.
Een korte maar mooie wandeling met heel veel vergezichten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, Begraafplaats (cementerio), waypoint GuiaIsora TF28
Lengte:
6.6 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/03/2011
Verbindingen:

Guía de Isora
Bus: busstation op ca. 100 meter afstand van “Cementerio” (waypoint BusGuiaIsora)
Auto: TF-82, waypoint GuiaIsora TF28 (cementerio)