1.10 Mirador de Chirche RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Samenvattend: enerverende wandeling door de sneeuw.

In 2018 opnieuw het bewegwijzerde deel gelopen. In 7 jaar is het pad er niet beter op geworden. Bomen en stenen zijn op het pad te vinden. Officieel schijnt het pad (PR TF-70) afgesloten te zijn (nu al meer dan 6 jaar) maar op de info-panelen staat hierover geen informatie. Het is een ‘schande’ dat het bewegwijzerde deel feitelijk maar een jaar gefunctioneerd heeft en dat er geen herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Stapzekerheid en enige lenigheid zijn onmisbare eigenschappen op deze route (geworden).

Ons vertrekpunt met de auto is Mirador de Chirche. Bij de Mirador is ook een restaurant met een heel mooi uitzicht op het terras. Reden van dit vertrekpunt is dat er voldoende parkeerplaats is. Het pad is bewegwijzerd. Bij waypoint PF70 Weg is het pad – waar de barranco overgestoken moet worden – over een paar meter ‘verdwenen’ maar gelukkig zijn er (nu: 2018) wandelstenen geplaatst.
Vanaf ca. 1300 meter was hier en daar wat sneeuw aan de zijkant van het pad te zien. Langzaam maar zeker ook sneeuw op het pad. Vanaf ca. 1500-1600 meter was de sneeuwlaag op het pad soms meer dan 20 cm dik! Heel bijzonder op het eiland van de eeuwige lente. Volgens ons was het een unieke tocht in een besneeuwd landschap in het zuiden. Was de sneeuw meer dan 30 cm dik geweest, zouden we zijn teruggekeerd omdat het pad dan niet meer herkenbaar was. Ook als we van tevoren zouden hebben geweten dat de sneeuwlaag zo dik was, zouden we niet zijn gegaan. Maar nu we wandeling hebben gedaan, hebben we geen spijt!. De dagen vóór onze wandeling had het heel veel geregend en gesneeuwd op een aantal Canarische eilanden. Aan de noordkant van Tenerife lag de sneeuwgrens zelfs op ca. 900 meter (Aguamansa).

Vanaf waypoint KP BoTauce gaan we vóór het gebouw een breed pad op dat, na korte tijd, overgaat in een pad dat bijna over de gehele lengte aan beide zijden voorzien is van stenen. Goed te herkennen maar het pad is behoorlijk door erosie aangetast. Daarom loopt het niet gemakkelijk Later wordt het een zgn 4×4 weg. De conditie van deze weg is de afgelopen jaren behoorlijk achteruit gegaan. Het waypoint KP1 Chirche hebben wij destijds geplaatst omdat op dat punt de weg ‘rechtdoor’ gaat en je links moet aanhouden. Nu, een aantal jaren later, gaat de weg naar Chirche ‘rechtdoor’. Wel net zo gemakkelijk. In Chirche passeren het waypoint Chirche en gaan – als we uit de barranco komen – rechtsaf en komen dan via PT TF-70 uit in de nabijheid van Mirador de Chirche, het eindpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Mirador de Chirche (restaurant)
Lengte:
13.9 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
1450 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid

Gewandeld:
15/03/2011
Verbindingen:

Chirche
Bus: geen verbinding
Auto: Restaurant bij Mirador Chirche, waypoint MiradorChirche